in

Україна – Ісландія: прогноз на матч Євро 2024 26 березня

Збірна України 26 березня о 21:45 зіграє зі збірною Ісландії у фінальному матчі плей-оф за вихід на Євро-2024. Я розповім про ситуацію в командах напередодні гри, які коефіцієнти дають українські букмекери, а також дам свій прогноз на матч. Я запропоную одразу 5 варіантів ставок з коефіцієнтами від 1.82 до 2.49.

Гра пройде у польському Вроцлаві на стадіоні Tarczyński Arena. В Україні матч покажуть платформа MEGOGO, а також місцеві телеканали Суспільного.

Україна

Півфінал для збірної складається з двох матчів з різними суперниками. Команди грають одна з одною по одній грі. Програвші вилітають, хто виграє два матчі – виходить на Євро-2024.

Перший матч плей-оф пройшов 21 березня, у якому наша команда обіграла збірну Боснії і Герцеговини з рахунком 2:1. Гра була складною для України – першими відкрили рахунок боснійці. На 56-й хвилині Микола Матвієнко зрізав мʼяча у свої ворота. Збірна України зрівняла рахунок лише на 85-й хвилині – Роман Яремчук замкнув простріл Юхима Коноплі. А вже на 88-й хвилині України вийшла вперед – на цей раз Яремчук асистував, навісивши на Артема Довбика, який переправив мʼяча у ворота головою.

Національна збірна України з футболу

Другий матч проти Ісландії вважається фіналом плей-оф – хто його виграє, той вийде на Євро.

До матчу з Боснією і Герцоговиною збірна України у офіційних матчах зіграла внічию з італією 0:0, перемогла Мальту 3:1 й Північну Македонію 2:0, а також програла Італії 1:2.

У збірної України немає великих проблем зі складом напередодні гри. Ярмоленко та Степаненко не полетіли зі збірною у Європу, а лишились на відновлення. Віктор Циганков не грав у минулому матчі через травму, але вже тренується з командою, тому є ймовірність, що він зʼявиться на полі в матчі з ісландцями.

Ісландія

Збірна Ісландії виграла свій перший матч плей-оф проти Ізраілю з рахунком 4:1. Не дивлячись на розгромні цифри, ця гра також була непростою. Ісландія перша пропустила з пенальті на 31-й хвилині, але ще до перерви вийшла вперед завдяки голам Гудмундссона на 39-й хвилині, та Траустасона на 42-й.

У другому таймі голів довго не було, команди проводили заміни, а гравець збірної Ізраілю Ревіво отримав червону картку за підніжку на 73-й хвилині. На 80-й хвилині за рахунку 2:1 на користь ісландців Ізраїль отримав право на другий пенальті за гру, але Захаві не зміг забити. 

На 83-й та 87-й хвилинах Гудмундссон забив ще 2 голи і встановив остаточний рахунок матчу 4:1.

Національна збірна Ісландії з футболу

Під час відбору на Євро Ісландія грала у групі з Португалією, Словаччиною, Люксембургом, Бостією і Герцоговиною, Ліхтенштейном. Команда набрала 10 очок за 10 матчів: 3 матчі виграла, 1 зіграла внічию та 6 програла. Ісландія два рази зіграла з Боснією і Герцоговиною: програла 0:3, виграла 1:0. Португральцям ісландці програли двічі: 0:2, 0:1. У Словаччини також не було проблем з Ісландією: 4:2, 2:1. Навіть Люксембург забрав 5 очок у Ісландії – 1:1, 3:1. У Ісландії не було проблем лише з Ліхтенштейном, який вони обіграли з загальним рахунком за два матчі 11:0.

Під час гри з Ізраїлем отримав травму та залишив поле ​​Траустасон. Пізніше Футбольна асоціація Ісландії сповістила, що травма ​​Траустасона виявилась серйозною і він не зіграє проти збірної України.

Очні зустрічі України та Ісландії

За всю історію Україна та Ісландія зустрічались 4 рази: 2 нічиї та по 1 перемозі у кожної з команд. В останній грі у 2017 році Україна програла Ісландії 0:2. У жовтні 1999 року нинішній головний тренер Сергій Ребров забив єдиний гол у ворота ісландців та приніс єдину перемогу збірній України в історії очних зустрічей команд.

05.09.2017Кваліфікація ЧСІсландія – Україна2:0
05.09.2016Кваліфікація ЧСУкраїна – Ісландія1:1
08.09.1999Кваліфікація ЄвроІсландія – Україна0:1
31.03.1999Кваліфікація ЄвроУкраїна – Ісландія1:1

Арбітри

Матч плей-оф кваліфікації чемпіонату Європи 2024 року між збірними України та Ісландії довірили судити французьким арбітрам. Головним рефері зустрічі призначено досвідченого Клемана Тюрпена, який вже неодноразово перетинався зі збірною України на футбольному полі.

На лініях Тюрпену асистуватимуть його співвітчизники Ніколя Дано та Ерван Фенжан. Четвертим арбітром буде Франсуа Летексьє. Систему VAR очолить Жером Брісар, а допомагатиме йому Віллі Делажо.

Тюрпен вже тричі обслуговував матчі за участю збірної України, і всі ці поєдинки завершувалися з нічийним результатом. Вперше французький арбітр судив гру українців у 2012 році, коли в рамках кваліфікації на чемпіонат світу наша збірна зіграла внічию 0:0 з Молдовою.

Тюрпен працював на матчі України у 2016 році, і знову це була кваліфікація чемпіонату світу. Цього разу збірна розійшлася миром з Ісландією (1:1). Також французький рефері зустрічався зі збірною України у кваліфікації до Євро-2020, коли наша команда в гостях зіграла 0:0 з Португалією.

Коефіцієнти та ставки букмекерів

Букмекери вважають Україну безумовним фаворитом гри. Коефіцієнти на основні ісходи у всіх українських легальних букмекерів майже однакові. Єдина різниця – Фавбет дає трохи більше за перемогу Ісландії в основний час. Кеф на перемогу України в основний час невеликий – ставити на цей результат не має великого сенсу. Тому нижче у прогнозі я запропоную більш цікаві варіанти.

Коефіцієнти найкращих букмекерських контор України.

Перемога УкраїниНічияПеремога Ісландії
Favbet1.534.357.40
Vbet1.524.337.20
GGbet1.534.407.28

Розпис матчу у Фавбет стандартний широкий: голи, тайми, інтервали, кутові, карти, статистика. З цікавого – є можливість поставити на те, що гравець вийде на заміну та отримає картку з кефом 2.25. У БК Вбет дуже детально розписані індивідуальні ставки на гравців. Наприклад, ви можете поставити на те, що Довбик забʼє головою за 11.00. У GGbet дуже слабкий розпис, тут є лише базові речі: 1Х2, фора, тотал, гандікап, розбивка по таймам.

Коефіцієнт ставки на Довбика 11.00

Прогнози на матч Україна – Ісландія

Це фінал – матч надважливий для обох команд. Тому можна припустити, що у грі не буде багато голів, а результат може забезпечити навіть 1 гол. Для такого розвитку подій підійде ставка ТМ 2,5 за 1.85

Обидві команди продемонстрували, що можуть додавати у фінальні відрізки матчів. Тому є сенс зробити ставку на час останнього гола від 76 хвилини до фінального свистка основного часу за 1.91. Така ставка є у Фавбет.

Україна є фаворитом і скоріше за все буде більше тримати мʼяч, під цю історію підійде ставка на володіння мʼячем у збірної України більше 59,5 за 1.82 від Фавбет.

Артем Довбик у минулому матчі збірної забив вперше з 24 січня. Якщо вже погану серію прорвано, то є шанс, що Артем продовжить забивати. Кеф на гол Довбика більш вигідний в БК Vbet – 2.49

Якщо відштовхуватись від результату минулого матчу, то можна взяти ставку на те, що Україне не програє, а загальний тотал буде більше 2,5 за 2.24 у Vbet у розділі «Комбо».

Фото: uaf.ua, ksi.is

Serhii Shapovalov

Автор: Сергій Шаповалов

Спортивний редактор, у беттінгу більше 5 років. Знаю всі нюанси роботи букмекерських контор, у яких можуть грати українці. Моя мета роботи над newstavka.com.ua – допомогти гравцям приймати виважені рішення у ставках на спорт та зважати на підводні камені, які можуть розкладати букмекерські контори.

Залишити відповідь

eighteen + 7 =