in

Топ-10 найкрасивіших футболістів 2024 року

Сучасний футбол із брутального спорту дедалі більше перетворюється на медійність, що нагадує скоріше шоу або концерт замість жорстких сутичок і зіткнень, як це було ще 20-30 років тому. Також за цей період у рази зросла кількість трансляцій футбольних матчів, а поява інтернету та соціальних мереж дала можливість публіці спостерігати за їхніми улюбленцями практично цілодобово. 

Тому в наш час топ-футболісти, крім високого рівня гри, повинні стежити за собою, за своїм зовнішнім виглядом, щоб приносити більший дохід як своєму клубу, так і собі зокрема. Адже куди приємніше спостерігати за доглянутим спортсменом, брати приклад як з його виступів на полі, так і з його зовнішнього вигляду. У цій статті – найкрасивіші футболісти світу за версією журналу Elle.

Ян Зоммер – «Боруссія Менхенгладбах»

Зоммер на фотосесії з футбольним м'ячем
Фотосесія Яна Зоммера. Фото: twitter.com

Крім вдалої футбольної кар’єри, Ян Зоммер встигає вести різноманітний спосіб життя. Із захоплень швейцарця виділяються його здібності до готування і любов до музики. Раніше голкіпер навіть вів кулінарний блог, проте з ним Зоммеру довелося зав’язати через брак часу. 

Тусовкам і клубам Ян віддає перевагу спокійнішому відпочинку: ввечері подивитися фільм у затишній домашній обстановці за чашкою кави більше до душі воротареві, ніж всю ніч зависати в нічному клубі. 

У 2019 році Зоммер одружився зі своєю подругою Аліною, і того ж року в них народилася перша донька. Під час Євро 2020, який було перенесено на літо 2021 року через умови пандемії, у Зоммера і його дружини народилася друга дочка. Одразу після матчу проти збірної Італії Зоммер вирушив в аеропорт, щоб провести хоч трохи часу з дружиною і новонародженою донькою.

Були побоювання, що воротар пропустить вирішальний матч за вихід у плей-офф євро проти Туреччини, однак, незважаючи на всі побоювання, голкіпер встиг повернутися до матчу, в якому допоміг збірній Швейцарії здолати суперників 3:1 і тим самим вийти з групи. А в 1/8 фіналу проти Франції Зоммер зробив свій, можливо, головний сейв у кар’єрі. У серії післяматчевих пенальті він відбив вирішальний удар з точки Кіліана Мбаппе і вивів свою збірну в 1/4 фіналу Євро 2020.

Неймар – «Парі Сен-Жермен»

Неймар підписав контракт із Puma
Неймар після підписання спонсорського контракту з Puma. Фото: sneakerbardetroit.com

Неймар – найдорожчий футболіст в історії світового футболу. За його трансфер паризький клуб влітку 2017-го заплатив каталонській «Барселоні» 222 млн євро. Навіть правильніше буде сказати, що бразилець викупив свій контракт у «Барселони» за ці гроші, які йому дав ПСЖ, щоб дотриматися правил фінансового fair play.

Особисте життя Неймара – повна протилежність Яну Зоммеру. Бразильський вінгер обожнює тусовки, нічні клуби, дискотеки. Наприкінці 2020 року Неймар влаштував вечірку, запросивши туди відразу 500 осіб. Багатьох цей вчинок обурив, оскільки у світі був розпал пандемії, а сам бразилець у цей час відновлювався від отриманої травми. 

Ще один цікавий факт – Неймар кілька років поспіль нібито травмувався просто перед днем народження своєї сестри Рафаелли, яке припадає на 11 березня. Багато фанатів скептично поставилися до таких збігів, вважаючи, що бразилець спеціально пропускає матчі в цей період, щоб потрапити на свято сестри. 

Молодий бразилець – один із найкрасивіших футболістів, тому не дивно, що він користується величезною популярністю серед представниць протилежної статі. У різний час Неймар зустрічався з багатьма акторками та моделями: Кароліною Дантас, Бруною Маркезіні, Сораєю Вучеліч, Наталією Баруліч. Уже в 19 років він став батьком, проте шлюб із матір’ю дитини не склався.

Серхіо Агуеро – «Барселона»

Завжди стильний Серхіо Агуеро
Агуеро на прогулянці. Фото: dailymail.co.uk

Серхіо Агуеро вже на заході своєї ігрової кар’єри. Найкращі роки аргентинця пройшли в «Манчестер Сіті», де він виграв безліч трофеїв. Влітку 2021 року Агуеро перебрався в «Барселону», щоб виступати разом зі своїм найкращим другом Ліонелем Мессі. Однак, через фінансові проблеми каталонцям довелося відпустити Мессі, тож побачити їхній тандем на клубному рівні не судилося.

У 2021 році Агуеро розлучений. Зазначу, що тривалий час він був одружений з донькою самого Дієго Марадони, однак після зрад Серхіо пара розійшлася. Від шлюбу у Серхіо є син Бенджамін, хрещеним батьком якого є, звичайно ж, Лео Мессі. З 2019 року і по сьогоднішній день Агуеро перебуває у стосунках з 25-річною моделлю і актрисою Софією Кальцетті.

Серхіо Агуеро закінчив кар’єру не через вік, а через проблеми зі здоров’ям. Ми розповіли про 10 найстарших футболістів, які грають у футбол професійно навіть у 40+ років.

Аділь Рамі – «Труа»

Стиль Аділя Рамі
Аділь Рамі в діловому костюмі. Фото: br.pinterest.com

Аділь Рамі – 35-річний захисник, який вже дограє кар’єру у французькому «Труа», хоча в найкращі роки ставав чемпіоном Франції та володарем Кубка у складі «Лілля», а також вигравав Лігу Європи з іспанською «Севільєю». Зі збірною Франції Рамі став чемпіоном світу 2018 року, хоча й не провів жодного матчу на мундіалі. Після цього Аділь вирішив закінчити кар’єру в збірній.

У 2011 році Аділь познайомився з французькою фотомоделлю Сідоні Б’ємон. Пара почала жити разом, а 2016 року в них народилися двоє синів-близнюків. Однак уже через рік стосунки розпалися. Не виключено, що сталося це з вини футболіста, який у той час познайомився з актрисою Памелою Андерсон.

Аділь Рамі з Памелою Андерсен на церемонії
Рамі з Памелою Андерсон. Фото: bleacherreport.com

Рамі був молодший за свою нову супутницю на цілих 20 років, але його не лякала різниця у віці. Актриса більше хвилювалася з цього приводу, оскільки не хотіла в один прекрасний день виявити себе поруч з одним із найкрасивіших футболістів світу «старою руїною». 

Під час ЧС 2018 футболіст запропонував Памелі стати його дружиною, і та погодилася.  Але тривав їхній шлюб лише кілька місяців, після чого пара розлучилася. Актриса стверджувала, що футболіст постійно контролював її, а також застосовував до неї насильство.

Фабіан Шер – «Ньюкасл»

Фабіан Шер Ньюкасл
Фабіан Шер в екіпіровці «Ньюкасла». Фото: football.ua

Фабіан Шер – один із небагатьох футболістів, який має гідну освіту і навіть досвід роботи. До своєї професійної кар’єри швейцарський захисник вранці працював у банку, а ввечері після роботи йшов на тренування. 

Коли Фабіана запитали, чи не шкодує він про час, витрачений на навчання, футболіст відповів: «Я маю досвід роботи в такій сфері, що дає обнадійливе відчуття. Це, звичайно, не недолік – знати, як поводитися з грошима. Але я завжди хотів стати футболістом. І мрія стала реальністю. Я зміг перетворити хобі на професію». І справді, знати як поводитися з грошима, а тим більше з великими грошима, які футболіст отримує в Англії, просто необхідно. 

Фабіан веде скромний спосіб життя і не афішує свого особистого життя. Відомо тільки, що на даний момент футболіст не одружений, що робить його одним з найбажаніших футболістів-холостяків.

Дивіться фото найкрасивіших футболісток світу в новому топі від нашої команди.

Пауло Дібала – «Ювентус»

Фото Пауло Дібали Ювентус
Пауло Дібала на тренуванні «Ювентуса». Фото: pinterest.com

Дибала – один із найкращих гравців не тільки туринського «Ювентуса», а й усієї Серії А, який завоював із клубом уже багато трофеїв. Однак, усієї цієї блискучої кар’єри могло й не бути. 

У 15 років помер батько Пауло, і він насилу пережив цю подію. У той час він навіть думав закінчити з професійним футболом і грати для себе на аматорському рівні. Завдяки підтримці сім’ї аргентинцю вдалося вийти переможцем із важкої ситуації та втілити мрію свого батька – стати професійним футболістом.

В особистому житті в Дибали все також на найвищому рівні. У липні 2021 року найкрасивіший футболіст Серії А зі своєю дівчиною Оріаною Сабатіні відзначили вже 3-тю річницю стосунків.

Йозуа Кімміх – «Баварія»

Йозуа Кімміх фото Баварія
Йозуа Кімміх у матчі мюнхенської «Баварії». Фото: en.as.com

З мюнхенською «Баварією» 26-річний Кімміх уже виграв усі можливі клубні трофеї. Кімміх – незамінний гравець як у клубі, так і в збірній Німеччини. 

Німець вирізняється універсалізмом і вмінням бути однаково корисним на різних позиціях. Він може зіграти як у центрі поля, так і на фланзі захисту або півзахисту. Ще Пеп Гвардіола, будучи тренером мюнхенців, відзначав універсалізм, як одну з головних переваг Кімміха.

У 2021 році футболіст перебуває у стосунках із Ліною Маєр. Пара не любить афішувати свої стосунки, рідко виставляючи спільні фото в соцмережах. Невідомо, чи є Ліна дружиною футболіста, але відомо, що пара виховує двох дітей – хлопчика та дівчинку.

Олів’є Жиру – «Мілан»

Жиру на фотозйомці для обкладинки журналу
Олів’є Жиру на обкладинці журналу. Фото: pinterest.com

Ще 2012 року спортивна преса дала прізвисько Жиру – «чарівний нападник» завдяки його стильній зачісці та доглянутій бороді. Звісно, таке прізвисько автоматично робить його одним із найкрасивіших футболістів у світі. 

Олів’є виділяється не лише зовнішністю, а й результатами на полі. З головних досягнень у кар’єрі виокремлю перемоги в Лізі чемпіонів і Лізі Європи з «Челсі», а також перемогу на Чемпіонаті світу 2018 року зі збірною Франції.

У 2011 році Жиру одружився з давньою подругою Дженніфер, яка через 2 роки народила футболістові доньку. А 2014 року Жиру потрапив у скандал: перед матчем із «Кристал Пелас» він був помічений у готельному номері в супроводі дівчини. Нею виявилася модель нижньої білизни Селія Кей. Футболіст спочатку все заперечував, проте газета The Sun опублікувала оголені фото футболіста і моделі. Після цього Олів’є визнав свою провину, і навіть за допомогою сімейного психолога зміг зберегти сім’ю з Дженніфер. У пари четверо дітей – двоє хлопчиків і дві дівчинки.

Антуан Грізманн – «Атлетіко Мадрид»

Зйомка Грізманна для обкладинки Puma
Грізманн на фотосесії для свого спонсора Puma. Фото: marclecureuil.com

Черговий француз у топі найкрасивіших футболістів світу – Антуан Грізманн. Багато футболістів не раз відзначали модельну зовнішність футболіста, що саме по собі багато що означає. Антуан стежить за модою і завжди «в тренді». 

Грізманн часто і, що найголовніше, сміливо експериментує зі своїми зачісками. Але все ж іноді француз трохи переборщує, і в деяких образах має досить безглуздий вигляд. Згадати хоча б його зачіску з двома косичками ззаду, з якою Антуан був більше схожий на школярку, ніж на топ-футболіста.

У 2011 році Грізманн познайомився з іспанкою на ім’я Еріка Чоперена. У 2016 році у пари народилася дочка Міа, а в 2017 вони офіційно зареєстрували свої стосунки.

Зачіска Грізманна
Косички Антуана Грізманна. Фото: football-espana.net

Серхіо Рамос – «Парі Сен-Жермен»

Стиль Серхіо Рамоса
Брутальний і стильний Серхіо Рамос. Фото: pinterest.co.uk

Серхіо Рамос – найкрасивіший футболіст світу. Серхіо, напевно, найхаризматичніший і найстильніший футболіст сучасності, легенда мадридського «Реала» і збірної Іспанії. Рамос – найвидатніший іспанський захисник, який виграв усі можливі трофеї з клубом і збірною.

Неординарним зачіскам Серхіо віддає перевагу брутальним, які в поєднанні з його бородою роблять образ шалено стильним. Множинні зйомки в рекламах і спонсорські контракти тільки підтверджують це. 

Важливою частиною образу Рамоса є його татуювання, яких у футболіста понад 40. Більшість із них – відсилання до важливих подій у житті футболіста. Одне з останніх Серхіо присвятив весіллю, набивши єдинорога з трьома зірками як символ єднання з дружиною. Зірки – троє дітей Рамоса: Серхіо-молодший, Марко та Алехандро.

Серхіо Рамос одружений з іспанською журналісткою Пілар Рубіо, з якою вони познайомилися ще 2012 року. Весілля відбулося в червні 2019 року, і на даний момент у пари вже четверо синів.

Serhii Shapovalov

Автор: Сергій Шаповалов

Спортивний редактор, у беттінгу більше 5 років. Знаю всі нюанси роботи букмекерських контор, у яких можуть грати українці. Моя мета роботи над newstavka.com.ua – допомогти гравцям приймати виважені рішення у ставках на спорт та зважати на підводні камені, які можуть розкладати букмекерські контори.

Залишити відповідь

fourteen + 13 =