in

Топ-7 ймовірних футбольних трансферів січня

Січень – пасинок трьох місяців літа у сенсі активності на трансферному ринку. Між провідними клубами Старого Світу активно тривають перемовини про придбання та продажі. А деякі угоди по топовим виконавцям на просунутій стадії переговорів. 

Я розповім про найбільш відомих футболістів, які от-от можуть отримати нового роботодавця. Вашій увазі – потенційні трансфери, які у січні можуть обернутися Done deal.

Пауло Дібала

Пауло Дібала у формі Роми

Аргентинський нападник «Роми» – чи не ключова фігура в команді Жозе Моурінью. Після трансферу з «Ювентуса» Пауло розкрився в новій ролі. 

У Вічному місті Дібала отримав більше свободи, а головне – корону головного творця на полі. Пауло ніколи не відзначався лідерськими якостями – авторитетно нагримати на партнера це не його. Проте південний американець тонко відчуває гру, знаходить хиби у побудові захисту суперника, й узагалі є тим піаністом, за яким хтось має тягнути його рояль.  

Як виявилося, цьому парубку притаманна ще й така якість, як хитрість. Причому за межами поля. При підписанні контракту з «вовками» в угоду сторін був внесений пункт, згідно з яким Дібала може покинути «Рому» за суто смішні гроші. Точніше – 12 мільйонів євро. Для футболіста його рівня сума несерйозна. 

Так, умова дійсна для клубів з-за меж Італії, з якими Пауло може підписувати юридичні папірці на свій розсуд. Втім, на Апеннінах йому вже тіснувато – ну не в «Інтер» же йти! Претенденти на Дібалу з’явилися очікувано швидко. Варіант з «Челсі» виглядає цікавим та перспективним для обох сторін.

Джейдон Санчо

Джейдон Санчо у формі Боруссіʼ Дортмунд

Історію гучного конфлікту Еріка тен Хага та Джейдона Санчо в «Манчестер Юнайтед» знають усі. Футболіст, який обіцяв стати ледь не новим лідером «червоних дияволів» на роки й брався на роль якщо не Райана Гіггза, то Кріштіану Роналду, виявився нездатним знайти спільну мову з тренером в умовах підвищеного тиску. 

Санчо був крутим тінейджером в команді вище середнього, де йому створили теплу ванну та максимально комфортні умови, але в команді з посиленою конкуренцією розчинився.

З 85 викинутих на вітер мільйонів «Юнайтед» намагаються повернути бодай частину. Єдиним серйозним претендентом на Санчо виявився клуб, який і дав йому дорогу в велику гру. Дортмундська «Боруссія» виглядає тим прихистком для Джейдона на найближчі півроку, у якому він може знову знайти себе, а головне – футболіст у змозі стати підсиленням для колишнього клубу. 

Вірогідність того, що він все ж стане зіркою першої величини, тепер близька до нуля, та принаймні за таких умов англієць знову почне отримувати задоволення від футболу.

P.S. Дортмундці скористалися нашою порадою, й поки цей матеріал готувався до публікації, МЮ та «Боруссія» вдарили по руках.      

Леонардо Бонуччі

Бонуччі у складі Уніона

Кар’єра 36-річного володаря золотої медалі чемпіона Євро-2020 склалася якнайкраще. Так, Леонардо не встиг потримати в руках «вухастого», й навряд чи заповнить цю прогалину, та шкодувати йому нема про що. 

Перед нами один з найкращих центрбеків останнього десятиліття. У свої пікові роки Бонуччі – захисник без очевидних вад та слабких сторін. Його шлях у футболі – історія успіху футболіста, який досяг свого за рахунок уміння чекати та важкої праці над собою.

На початку 2024 року екс-гравець «Ювентуса» захищає кольори німецького «Уніона», й нагороджується ігровою практикою не так часто, як волів би. У такому поважному для футболіста віці гравець має отримувати задоволення від спорту, а не виходити з лавки в періоди необхідності латання кадрових дірок. 

Контракт з берлінцями спливає по закінченні сезону, проте змінити команду Бонуччі може вже зараз. Крім команди Руслана Малиновського, на Леонардо претендує також турецький «Фенербахче». Якщо Бонуччі вирішить підзаробити наприкінці кар’єри у відносно цивілізованому середовищі, ми знаємо, який варіант він обере.   

Джордан Хендерсон

Джордан Хендерсон у формі Ліверпуля

По закінченні минулого сезону фактичний наступник Джеррарда в «Ліверпулі» вирішив стати високооплачуваним наймитом у Саудівській Аравії. Та ще й опинився в команді, яку очолив саме Стіві Джи. Здавалося б, непоганий варіант нового роботодавця для вже немолодого футболіста, який виграв у європейському клубному футболі все. 

На практиці вояж у екзотичну країну перетворився не на приємне відрядження, а став ледь не легкою, проте щоденною екзекуцією в незручному середовищі.

Розчарування звичаями країни в пустелях – окрема тема, актуальна зовсім не тільки для Хендерсона. Тепер Джордан воліє повернутися в АПЛ, і розглядає різні варіанти продовження кар’єри. Найбільш привабливим і красивим точно виглядає гіпотетичний трансфер назад у «Ліверпуль», однак чи реалістичним – питання інше. 

За даними західноєвропейського джерела, на Хендерсона претендують чотири клуби з Туманного Альбіону. Втім невідомо, яким чином при цьому буде вирішене питання діючого контракту з «Аль-Іттіфаком» та платнею в 40 мільйонів євро на рік.  

Йозуа Кімміх

Кімміх святкує гол у складі Баварії

Німецький універсал – один з найбільш недооцінених футболістів сучасності. Йозуа здатен закрити ледь не будь-яку позицію в обороні, й корисний як опорний чи центральний півзахисник. І це той випадок, коли від пересування на інше місце на полі якість гри футболіста гіршою аж ніяк не стає. 

Не випадково Кімміх вважається наступником Філіппа Лама, бо здатен виконувати на полі такий же величезний об’єм роботи. Враховуючи, на якому рівні Йозуа грає не один рік, такий футболіст – знахідка для будь-якого топ-клубу.

Кімміху 28, а його діючий контракт із «червоними» закінчується в 2025-му. Футболіст не поспішає підписувати нову угоду. Імовірно, через бажання спробувати себе в новому середовищі, отримати новий виклик. Не дивно, що на Кімміха накинули оком одразу кілька англійських грандів, і варіанти з «Ліверпулем» та «Манчестер Юнайтед» для Йозуа дійсно можуть бути цікавими. 

Якщо ж хлопець захоче отримати якомога жирніший контракт, завжди до його послуг у Парижі, де його зачекався ПСЖ. Та де б врешті не опинився Кімміх, цей клуб з таким придбанням можна тільки привітати. 

Ерлінг Холанд

Ерлінг Холанд у складі Манчестер Сіті

Наразі норвезький нападник – чи не найсильніший центрфорвард світу. У завершенні атак Холанду немає рівних, а після проходження школи Хосепа Гвардіоли його рівень досяг захмарного. 

Форвард «Манчестер Сіті» проводить черговий вдалий сезон, хай і трохи пригальмував через отримане пошкодження. Однак цей факт може аж ніяк не завадити скандинаву несподівано змінити клуб.

«Порушником спокою» традиційно виступив мадридський «Реал». У намаганні залучити якомога більшу кількість мегазірок «бланкос» ладні подекуди ледь не на все. Однак цього разу обставини можуть виявитися для «Реала» настільки сприятливими, що йти на хитрощі та залучати шалені кошти не доведеться. 

За інформацією Football Espana, в іспанського столичного клубу є зовсім непогані шанси отримати Холанда за цілком помірні кошти. Так, сума в 100 мільйонів євро звучить як космос, проте у вимірі компенсації за такого футболіста це дійсно пречудовий дисконт. І якщо «вершкові» залучать такого солідного хлопця на вістря атаки, трійка Родріго-Вінісіус-Холанд вмить стане №1 у світовому клубному футболі. 

Кіліан Мбаппе

Кіліан Мбаппе у складі ПСЖ

Тема переходу француза з ПСЖ в «Реал» давно стала мильною сагою. Новини про зміну настрою, умов та «встав не з тої ноги» сторін давно набридли. Однак цього разу справа таки дійсно серйозна. 

Мбаппе цілком близький до того, щоб залишити столицю Франції, й нарешті спробувати себе в більш конкурентному середовищі. Без такого рішення стати реальним, а не бутафорним, спадкоємцем Кріштіану Роналду та Ліонеля Мессі на футбольному троні, він не зможе.

Новим клубом Кіліана буде зовсім не обов’язково «вершковий» Мадрид. Ні, «Реал», як і раніше, головний претендент на 25-річного нападника, однак він розглядає й цілком притомну альтернативу. 

На перший погляд, уявити собі Мбаппе не в футболці «попсових» мадридців, а у складі рок-н-ролльного «Ліверпуля», непросто, проте насправді такий трансфер може стати для Кіліана значно більш вірним вибором. Після підписання контракту з «червоними» Мбаппе може не тільки замінити «Бога» Мохамеда Салаха, а й опинитися у найсильнішій лізі світу. Останнього «Реал» дати Мбаппе не зможе в будь-якому разі.

Друзі! Цей матеріал для вас. А тому закликаю вас коментувати, не погоджуватися, пропонувати свої варіанти топових зимових трансферів, і взагалі писати будь-які конструктивні речі.

Максим Салівон

Автор: Максим Салівон

Філолог за освітою, футбольний автор за покликанням. Більше 10 років пишу аналітичні статті, прев'ю, рев'ю, прогнози, огляди футбольних матчів.

Залишити відповідь

18 + 17 =