in

Топ-10 найкрасивіших футболісток світу у 2024 році

В останні роки жіночий футбол стає все більш популярним. ЗМІ приділяють йому все більше уваги, великі спонсори та бренди підписують провідних спортсменок не менш охоче, ніж футболістів чоловіків. 

Особливий ажіотаж спричинив жіночий чемпіонат світу 2019 року. На трибунах під час фінальної зустрічі збірних США та Нідерландів зібралося майже 60 тисяч глядачів. Все більше світових спортивних брендів залучають футболісток до своїх рекламних кампаній з метою популяризувати цей вид спорту серед представниць прекрасної статі. На рекламних білбордах Nike, Adidas та Puma все частіше можна побачити поруч із відомим футболістом дівчину у бутсах та з футбольним м’ячем у руках.

Ми розповімо про чарівних дівчат, які окрім футбольних навичок з легкістю можуть похизуватись своєю природною красою. До топ-10 найкрасивіших футболісток світу увійшли лише діючі спортсменки.

Аслані Косоваре

IMG 0935 – newstavka.com.ua
Косоваре у складі збірної Швеції
Шведська футболістка Аслані Косоваре. Фото: instagram.com/asllani9

Косоваре – 32-річна шведська футболістка, яка має також косоварське коріння. У дитинстві Аслані паралельно займалася футболом та хокеєм. У 15 років Аслані почала грати за шведський жіночій футбольний клуб «Віммербю», за який провела 48 матчів та забила 49 голів. Косоваре виступає на позиції нападника, а її дитячий тренер ще з юних років відзначав техніку та видатні фізичні дані дівчини.

Початок кар’єри Аслані майже весь пройшов у Швеції, щоправда у 2009 році футболістка підписала контракт з клубом «Чикаго Ред Старс» зі Сполучених Штатів Америки, але вже за рік повернулася на батьківщину.

По-справжньому великі зміни у житті Косоваре сталися у 2012 році, коли вона підписала контракт з «Парі Сен-Жермен». Презентацію футболістки проводили спортивний директор клубу Леонардо та форвард Златан Ібрагімович, який заявив: «Якщо ви хочете перемагати, то вам потрібний шведський нападник». І справді, Аслані стала справжнім лідером французького клубу. За 4 сезони вона встигла провести 59 матчів та відзначитись цілих 39 разів, після чого перешла до «Манчестер Сіті».

У Англії Косоваре провела лише 1 сезон, але встигла стати чемпіоном Англії та володаркою Кубку. Після чого транзитом через шведський «Лінчепінг» у 2019 році перейшла до мадридського «Реалу». Наразі у її активі 46 поєдинків та 21 забитий м’яч.

Косоваре також є лідером збірної Швеції, з якою у 2016 та 2020 роках стала срібною призеркою Олімпійських ігор, а також завоювала бронзу на жіночому чемпіонаті світу у Франції. 

Даніела Круз

IMG 0933 1 – newstavka.com.ua
Одна з найкрасивіших футболісток світу Даніела Круз
Костариканка Даніела Круз. Фото: instagram.com/danicruzmejia8

Даніела Круз – костариканка, яка виступає на позиції захисника. Вона розпочинала професійну кар’єру на батьківщині у клубі «Сапрісса». У 2015 році Круз підписала контракт з «Црвеною Звездою». Під час виступів у Сербії Даніела отримала важку травму стегна. Клуб не допоміг дівчині з операцією, розірвавши з нею контракт, тому Круз повинна була лікуватись за власні кошти. 

Для відновлення кар’єри Даніела повернулася до рідної «Сапрісси», де своїми виступами зацікавила іспанський «Еспаньол». У 2019-му вона підписала контракт з іспанським клубом. За «Еспаньол» Круз зіграла лише 1 сезон, у якому провела 7 поєдинків, після чого знову повернулася до «Сапріссі».

Перший раз до збірної Коста-Рики U-17 Даніелу викликали вже у 13-річному віці. У своєму активі Круз має два молодіжних чемпіонати світу U-17 та U-20, де її вважали однією з найперспективніших футболісток. За основну команду Коста-Ріки Круз провела 39 поєдинків та відзначилась одним голом.

Джекі Грунен

IMG 0938 – newstavka.com.ua
Нідерландська футболістка Джекі Грунен
Приваблива Джекі Грунен. Фото: instagram.com/jackie_groenen_14/

До 17 років Джекі Грунен професійно займалася дзюдо. У 2010 році Грунен виграла чемпіонат Нідерландів у віковій категорії до 17 років, та навіть завоювала бронзову медаль на чемпіонаті Європи у Теплиці. Займатися футболом Джекі почала у команді «Род-Віт» із Велдховена разом зі своєю сестрою Мерель.

У 2011 році сестри переїхали до Німеччини, щоб продовжити кар’єру у клубі «Ессен Шенебек». У 2014 році у Джекі відбувся переломний момент у кар’єрі, коли вона підписала контракт з лондонським «Челсі». Після одного сезону у стані «синіх» Грунен повернулася до Німеччини, підписавши контракт з «Франкфуртом». Період виступів у «Франкфурті» став дуже успішним для Джекі. У клубі вона провела цілих 4 сезони, де зіграла 79 матчів та забила 9 голів.

Після успішних виступів у Німеччині 22 травня 2019 року було оголошено, що Грунен підписала контракт із «Манчестер Юнайтед». Додам, що на той момент вона стала першим легіонером у команді. За 2 сезони Джекі вже встигла награти 50 поєдинків МЮ.

З 2016 року Грунен регулярно викликається до збірної Нідерландів, де є однією із лідерів на полі. Головним досягненням Грунен зі збірною є перемога на жіночому Євро-2017, за підсумками якого вона також увійшла до символічної збірної турніру. 

Ліке Мартенс

IMG 0940 – newstavka.com.ua
Футболістка «Барселони» Ліке Мертенс
Одна з найкращих футболісток світу Ліке Мертенс. Фото: instagram.com/liekemartens/

Ліке Мертенс є не лише однією з найкрасивіших футболісток, але й також вважається однією з найкращих у жіночому футболі. Дівчина розпочинала кар’єру на батьківщині у Нідерландах у «Херенвені». 

З 2017 року Мартенс виступає у складі каталонської «Барселони». За чей час вона встигла виграти три чемпіонства Іспанії, тричі перемагала у Кубку Іспанії, два рази брала Суперкубок країни, а у сезоні 2020/21 допомогла каталонцям перемогли у Лізі чемпіонів. У 2017 році Мертенс отримала нагороду найкращому гравцю року серед жінок.

За збірну Нідерландів Ліке провела аж 153 поєдинки та забила 54 голи. У 2017 році вона зі збірною перемогла на Євро та була визнана найкращим гравцем турніру.

За манерою гри та ігровими якостями Мертенс часто порівнюють з легендарним Нідерландським футболістом Йоханом Кройфом. У більшості матчів Ліке грає на позиції лівого нападника, хоч однаково ефективно може зіграти й справа.

З дитинства Мертенс є вболівальником «Аяксу». З 2018 року Ліке має стосунки з голкіпером «Спарти» Бенжаменом ван Леєром. Наразі Ліке є однією з найпопулярніших спортсменок у світі та має спонсорську угоду з Nike.

Аліша Леман

IMG 0941 – newstavka.com.ua
Гарячі фото Аліши Леманн
Одна з найгарніших футболісток сучасного футболу Аліша Леманн. Фото:instagram.com/alishalehmann7/

Аліша Леманн – 23-річна швейцарська футболістка «Астон Вілли», яка виступає на позиції центрального нападника. Леман розпочинала професійну кар’єру у жіночій команді «Янг Бойзу». Продемонструвавши прекрасну результативність, Леман сподобалась скаутам «Вест Гема» і у 2018 році переїхала на туманний Альбіон. 

Найвищим досягненням у клубній кар’єрі молодої футболістки є фінал жіночого Кубку Англії 2018/19, де вона з «Вест Гемом» поступилась «Манчестер Сіті» з рахунком 3:0.

Перед початком сезону 2021/22 Леманн підписала контракт з «Астон Віллою». У нинішньому сезоні вона провела за клуб 21 поєдинок та відзначилась 2 голами.

В активі футболістки також 34 матчі за збірну Швейцарії, у яких вона відзначилась 7 разів.

Наразі Леманн зустрічається з півзахисником головної команди «Астон Віли» Дугласом Луізом. До стосунків з Дугласом Аліша зустрічалась зі своєю партнеркою по жіночій збірній Швейцарії Рамоною Бахманн.

Ми підготували окрему статтю про Алішу Леманн. Дізнайтесь білше про одну з найгарніших футболісток світу.

Алекс Морган

IMG 0943 – newstavka.com.ua
Американська футболістка Алекс Морган
Найвідоміша футболістка світу Алекс Морган. Фото: instagram.com/alexmorgan13/

Алекс Морган безумовно є найвідомішою персоною у нашому топ-10 найкрасивіших футболісток світу. Представниця США майже всю кар’єру виступає на батьківщині. Виключенням є лише оренда до французького «Ліону» у 2017-му та один сезон у англійському «Тоттенгемі» у 2020-му. Сумарно за ці два європейські клуби Алекс Морган провела лише 12 поєдинків, забивши 7 голів. За такий короткий період у Франції футболістка встигла виграти з «Ліоном» чемпіонат та Кубок країни, а також стала переможницею Ліги чемпіонів. У 2022 році Алекс виступає за «Орландо Прайд».

Морган більш відома вболівальникам через виступи у збірній США. Усього в активі Алекс 169 поєдинків у складі національної команди та 109 забитих м’ячів. З США вона двічі брала золото жіночого чемпіонату світу у 2015-му та 2019-му, а також у 2011 році завоювала срібло. Окрім цього Морган ставала переможницею Олімпійських ігор у Лондоні та тричі перемагала у Кубку Алгарве. 

Алекс Морган виступає на позиції нападника. Її головною футбольною ознакою є висока швидкість. Як зазначала сама футболістка, над цим компонентом вона почала працювати ще у дитинстві з персональним тренером.

Позафутбольне життя Морган є не менш цікавим. У 2012 році Морган уклала договір із дитячим видавництвом Simon & Schuster про видання трьох книг серії «The Kicks» для дітей середнього шкільного віку. Головними героїнями книг є чотири юні футболістки. Згідно із заявою видавництва, Морган хотіла відзначити свою любов до футболу та надихати дівчаток. Вона також має велику кількість рекламних контрактів, включаючи співпрацю з Nike, Panasonic, Coca Cola.

Сідні Леру

IMG 0946 – newstavka.com.ua
Одноклубниця Алекс Морган Сідні Леру
Красива та життєрадісна Сідні Леру. Фото: instagram.com/sydneyleroux/

Сідні Леру є одноклубницею нашої попередньої представниці Алекс Морган. Як і Морган, Леру виступає на позиції нападника. В «Орландо Прайд» футболістка виступає з 2018 року. За цей період вона провела 49 поєдинків та відзначилась 15 голами.

Як і Морган, Леру досягла більшого зі збірною США. Всього за національну команду у неї 77 матчів та 35 голів. З США вона ставала переможницею Олімпіади у 2012 році, а також вигравала чемпіонат світу у 2015.

У 2013 році Леру була однією з 21 професійних спортсменок, представлених у випуску ESPN The Body Issue. Вона з’явилася напівоголеною на одній із восьми обкладинок журналу. Про цей досвід вона сказала:

«Я думаю, що багатьом жінкам не подобається, як вони виглядають, і я хотіла показати, що тіло у всіх різне. Я думаю, що це велика справа – бути спортсменом, почуватися впевнено у своєму тілі та демонструвати його. Я не збираюся говорити, що ніколи не боролася з тим, як я виглядаю, але я досягла моменту у своєму житті, коли я задоволена тим, хто є».

Ліана Бочковська

89eTDRRkFHU – newstavka.com.ua
Гарячі фото Ліани Бочковської
Найкрасивіша українська футболістка Ліана Бочковська. Фото: vesti.kz

Ніякий топ найкрасивіших дівчат просто не може обійтися без української представниці. Ліана Бочковська активно почала займатися футболом у сьомому класі. Бочковська брала участь у Спартакіаді міста з футболу та після однієї з ігор тренер жіночої команди Володимир Керносенко запросив її на тренування. З того часу Ліана і розпочала свою футбольну кар’єру.

Її професійний шлях у футболі розпочався з клубу «Родина» з Костополя. Після трьох сезонів Ліана перейшла до іншого українського клубу – чернігівської «Легенди». Наразі футболістка виступає за «Пантер» з Умані.

Ліані Бочковській вже 29 років, але за збірну України вона виступала лише на молодіжному рівні. У 2008 році вона викликалась до збірної U-17, провівши 2 поєдинки та навіть відзначившись одним забитим голом.

Лайза Андріолі

scale 1200 1024x613 1 – newstavka.com.ua
Гарячі фото Лайзи Андріолі
Найгарячіша футболістка світу Лайза Андріолі. Фото: sportspark.online

Лайза Андріолі без перебільшення є найкрасивішою та найгарячішою футболісткою світу. В інтернеті простіше знайти пікантні знімки цієї бразильської спортсменки, ніж її фото на футбольному полі. Найвідомішими клубами у кар’єрі футболістки є бразильські «Інтернасьонал Порту-Алегрі» та «Жувентуде». Також Андріолі захищала кольори збірної Бразилії.

Лайза поєднує футбольну кар’єру з кар’єрою фотомоделі. У 2010 році вона була визнана найсексуальнішою футболісткою світу. У 2008 році бразильська футболістка набула світової популярності після того, як знялась для відомого журналу «Sexy». 

Лорен Сессельманн

Одна з найгарніших футболісток світу Лорен Сессельманн
Одна з найгарніших футболісток світу Лорен Сессельманн
Неймовірно красива футболістка Лорен Сессельманн. Фото: instagram.com/lsesselmann/

Сессельман – канадська футболістка, яка виступає за американську команду «Санта-Кларіта Блу Хіт». Цікаво, що в юності Лорен встигала однаково успішно поєднувати заняття баскетболом та футболом.

Професійна кар’єра футболістки розпочалася у Сессельман у 2007 році у жіночому клубі «Індіана». До 2010 року Лорен виступала на позиції нападника, але після переходу до «Атланти Біт» тодішній тренер команди Гарет О’Салліван перекваліфікував її на лівого захисника.

Сессельман народилася у США, але завдяки корінням батька змогла отримати канадське громадянство. За збірну Канади Сессельманн виступала з 2011 по 2015 рік, провівши 46 матчів. У 2012 році з Канадою Лорен здобула бронзову медаль Олімпійських ігор.

Лорен Сессельман вже 38 років, але вона продовжує зніматись для обкладинок журналів.

Avatar photo

Автор: Віталій Лазобко

Привіт! Мене звуть Віталік, мені 20. Футбол в моєму житті з самого дитинства, сам професійно займаюся ним вже 15 років, стежу за всіма новинами, результатами, чутками і трансферами в цьому виді спорту. З моїх статей можна дізнатися не тільки найсвіжішу і актуальну інформацію зі світу футболу, але також знайти для себе нові цікаві факти про футболістів, тренерів або футбольні клуби, яких до цього не знали )

Залишити відповідь

twelve − six =