in

Мексика – Польща: прогноз на матч чемпіонату світу 22 листопада

22 листопада в рамках групового етапу чемпіонату світу 2022 зустрінуться Мексика та Польща. Матч відбудеться о 18:00 за київським часом. Команди гратимуть у Досі на стадіоні «Рас-абу-Абуд» – арені, яка побудована з перероблених морських контейнерів спеціально для мундіалю.

На території України матч транслюватимуть місцеві телеканали «Суспільного», сайт «Суспільне Спорт» та платформа Megogo. Я проаналізую минулі результати та очні зустрічі цих збірних та зроблю прогноз на матч.

Очні зустрічі

Мексика та Польща грали між собою 8 разів у товариських матчах та одного разу на чемпіонаті світу 1978 року. З дев’яти матчів Мексика виграла тричі, Польща здобула 4 перемоги та двічі команди грали внічию. Останній матч ці команди зіграли у 2017-му, і тоді мексиканці перемогли 1:0.

Матч між Мексикою та Польщею
Кадр з минулого матчу цих збірних. Фото: bleacherreport.com

У обох команд непоганий склад, вони конкуруватимуть між собою за друге місце в групі. Від їхньої особистої зустрічі багато що залежить, тому збірні гратимуть обережно. Впевнений, на нас чекає гра з мінімальною кількістю голів.

Підготовка до ЧС-2022

Перед ЧС-2022 Мексика провела 2 товариські матчі, обігравши Ірак (4:0) та програвши Швеції (2:1), хоч і грала краще за суперника. Польща провела лише один спаринг з Чилі, де при рівній грі здобула мінімальну перемогу (1:0).

Порівняння команд

Букмекери надають мінімальну перевагу Мексиці, хоча, на мій погляд, Польща володіє симпатичнішим складом. Також у мексиканців немає топ-зірок на кшталт Роберта Левандовського, який може самотужки робити різницю.

Найкращі гравці збірної Мексики
Головні зірки збірної Мексики. Фото: voxpopulinoticias.com.mx

У Мексики є великий досвід виступів на чемпіонатах світу. Ця збірна брала участь на кожному ЧС з 1994-го та кожного разу виходила з групи. Гадаю, що ця тенденція цілком може продовжитись і на нинішньому мундіалі.

На минулому чемпіонаті світу мексиканці вийшли з групи, де були Німеччина, Швеція та Південна Корея. Натомість поляки посіли останню сходинку у групі з ненайсильнішими збірними Колумбії, Японії та Сенегалу.

Прогноз на матч Мексика – Польща

На мою думку, Мексика повинна як мінімум не програти полякам. Також, з огляду на важливість результату, я чекаю на закриту гру. Мій прогноз – Мексика не програє та ТМ (3,5) за доволі високий коефіцієнт 1,75.

На користь цього результату кажуть і три останні очні зустрічі цих збірних, які двічі завершились внічию (1:1) та одного разу мінімальною перемогою Мексики (1:0). Вважаю, що досвід виступів мексиканців на великих турнірах зіграє ключову роль і допоможе їм здобути позитивний результат.

Avatar photo

Автор: Віталій Лазобко

Привіт! Мене звуть Віталік, мені 20. Футбол в моєму житті з самого дитинства, сам професійно займаюся ним вже 15 років, стежу за всіма новинами, результатами, чутками і трансферами в цьому виді спорту. З моїх статей можна дізнатися не тільки найсвіжішу і актуальну інформацію зі світу футболу, але також знайти для себе нові цікаві факти про футболістів, тренерів або футбольні клуби, яких до цього не знали )

Залишити відповідь

nine − 6 =