in

Ставки на фору 1.5 в букмекерських конторах

Фора 1.5 – це ставка на перемогу команди чи спортсмена із відривом на півтора гола, сета тощо. Ставка є у футболі, баскетболі, хокеї, волейболі. На відміну від інших фор, азіатський гандикап 1.5 не передбачає повернення ставки гравцю, є лише програш чи виграш.

Ми розкажемо про плюсову та мінусову фору 1.5, їх особливості та правила розрахунку в українських букмекерських конторах. Пояснимо, за яких умов ставка програє, або виграє. Розповімо про азіатський гандикап 1.5 у різних спортивних дисциплінах. Дамо поради щодо ставок на фору 1.5 та оцінимо її переваги й недоліки. Відповімо на поширені запитання гравців про гандикап.

Що таке ставка на фору 1.5

Парі на фору 1.5 укладається на попередню перевагу чи відставання команди. Враховуються різні показники – голи, сети, фоли тощо.

Гандикап буває плюсовим Ф (+1.5) та мінусовим Ф (-1.5). Команда господарів позначається як Ф 1, а гостей – Ф 2.

Можливі такі результати ставок, залежно від виду фори:

  • Перемога. При укладанні парі на Ф (+1.5) необхідно, щоб команда перемогла чи програла з різницею на 1 гол, або закінчила гру нічиєю. Ставка Ф (-1.5) спрацює, якщо команда переможе з перевагою на 2+ голи.
  • Програш. Відбудеться при Ф (+1.5) в разі поразки на 2+ м’ячі. Для Ф (-1.5) зараховується програш, якщо буде нічия, коли команда програє чи виграє на 1 м’яч.

Приклад. Розглянемо матч ФК Шахтар Донецьк – ФК Зоря Луганськ у БК ГГБет. Ви зробили ставку на Ф 2 (+1.5). Ви виграєте, якщо ФК Зоря Луганськ переможе з рахунком 1:2, 2:3 тощо, або програє з рахунком 2:1, 3:2 тощо. Також ви виграєте, якщо матч закінчиться нічиєю.

Також, ви втратите парі, якщо ФК Зоря Луганськ програє на 2 чи більше голи.

Матч ФК Шахтар Донецьк – ФК Зоря Луганськ
Матч ФК Шахтар Донецьк – ФК Зоря Луганськ у БК ГГБет

Ставки на фору 1.5 в різних спортивних дисциплінах

Найкращою спортивною дисципліною для ставок на фору 1.5 вважається хокей. На популярні матчі коефіцієнти трохи вищі, ніж в інших дисциплінах. Мінусовий гандикап означає, що команда відстає з рахунком –1.5:0, тож їй треба відігратися. Маючи фору +1.5, команда має утримати її до кінця матчу.

Коефіцієнти на гандикап 1.5 в БК Фавбет
Коефіцієнти на гандикап 1.5 у матчі ФК Минай – Рух Львів в БК Фавбет

Для ставок на фору 1.5 також підходять спортивні дисципліни футбол, теніс, волейбол, бейсбол тощо. 

Розглянемо змагання з тенісу у БК Фавбет з гравцями Стефанос Сакелларідіс – Ігнасіо Кару. Припустімо, ви робите ставку Ф 1(+1.5) на сети. До кінцевої кількості переможних партій Сакелларідіса додається 1.5. Якщо він програє по сетах 2:3, або отримає перемогу, ваша ставка спрацює.

Гандикап на сети у змаганнях з тенісу в БК Фавбет
Гандикап на сети у змаганнях з тенісу між Стефаносом Сакелларідісом та Ігнасіо Кару у БК Фавбет

Поради щодо укладення парі

  • Аналізуйте статистику команд. Зокрема, враховуйте статистику забитих та пропущених м’ячів, психологічний та фізичний стан гравців. Варто ставити на Ф 1.5, якщо команда в багатьох матчах забиває 2+ голи.
  • Не ставте на низькі коефіцієнти. Гандикап 1.5 може мати високі коефіцієнти. Потенційний виграш залежить від БК, рівня матчу та часу укладання парі.
  • Обираючи мінусовий гандикап, ставте на команди, що багато забивають. Такі команди зустрічаються на чемпіонатах Німеччини, Італії, Латвії, на жіночих чемпіонатах України та Румунії.
  • Для ставки на плюсову фору 1.5 підходять команди з сильною обороною. Також є сенс ставити на тенісистів з хорошою подачею. 

Переваги й недоліки

Ставки на гандикап 1.5 досить перспективні завдяки наступним особливостям:

  • Ви менше ризикуєте програти, адже обрана команда має забити 2 чи більше голів, щоб ставка виграла.
  • Потенційний виграш зазвичай більший, ніж за парі на результат.
  • Такі парі можна укладати у комбінації з іншими.
  • Фора 1.5 доступна в усіх українських БК – Фавбет, Вбет, ГГБет.
  • Такі парі укладаються на перевагу голів, очок тощо, а також на статистичні показники.

Ми вважаємо, що єдиним недоліком гандикапу 1.5 є відсутність страховки. Тобто, немає умови, за якої вам повернуть кошти.

Поширені запитання

Як можна збільшити виграш з фори 1.5?

Ви можете додати такий гандикап до експреса. Це ставка, куди додаються кілька результатів, а їх коефіцієнти перемножуються. В результаті потенційний виграш значно збільшується, ніж за ординар.

Чи можуть бути прибутковими ставки на Ф 1.5?

Так, якщо ви з відповідальністю поставитесь до укладання парі. Важливо попередньо проаналізувати команди, використовувати стратегії, правильно розподіляти банк. За таких умов є шанс вигравати на ставках частіше.

В яких спортивних дисциплінах краще ставити на фору 1.15?

Кращі коефіцієнти на азіатський гандикап 1.15 пропонуються на хокей. Також вигідно ставити на футбол, волейбол тощо.

Avatar photo

Автор: Лея Винник

Досліджую тему азартних ігор більше 4 років. Особливу увагу приділяю казино. Пишу статті, щоб допомогти гравцям уникнути шахрайства та отримати задоволення від ігор.

Залишити відповідь

six − 2 =