in

Що таке лінія в букмекерській конторі

Лінія – це сукупність усіх доступних спортивних подій у БК та коефіцієнтів до них. Лінія формується на основі висновків експертів контори щодо аналітичних даних. Розрахувавши ймовірність настання певної події, експерти формують коефіцієнти для ставок.

У кожній букмекерській конторі ширина лінії відрізняється і може включати понад 30 спортивних дисциплін. Вибір результатів кращий, якщо дисципліна та подія популярні, є можливість проаналізувати більше статистичних показників.

Ми розкажемо, що таке рух лінії в БК, про маркери та розпис лінії, ринки ставок та коефіцієнти. Розповімо про особливості ліній в українських букмекерських конторах та відповімо на популярні запитання.

Як формується лінія

Лінії в букмекерських конторах формуються трьома способами:

  • За рахунок спеціального ПЗ – під наглядом трейдерів контори спеціальні програми аналізують дані, щоб сформувати кращі лінії, підібрати оптимальні ринки.
  • Спортивними аналітиками – експерти створюють лінії та контролюють їх.
  • Через букмекерських провайдерів – цей варіант виключає необхідність співпрацювати з аналітиками, чи використовувати ПЗ для створення ліній.

Сильна лінія у букмекерській конторі

Серед професійних бетторів цей термін означає, що на лінії не спрацьовують ставки на арбітражні ситуації, тобто, вилки. Сильні букмекери самі провокують виникнення арбітражних ситуацій, бо можуть швидко реагувати на зміни ринку. Якщо вилки виявляються виграшними, то лінію вважають слабкою.

Рух лінії

Коефіцієнти в Лайві та в прематчі періодично змінюються. Зазвичай з’являються зелені або червоні помітки, як у букмекерській конторі ГГБет. Це свідчить про їх підвищення, або зменшення. Такі зміни називають рухом лінії.

Рух коефіцієнтів у ГГБет
Позначення руху коефіцієнтів у букмекерській конторі  ГГБет

Корекції відбуваються, якщо перед матчем, або в процесі гри з’являються фактори, які можуть значно вплинути на результат. Наприклад, це моральний стан команди, травми, особисті проблеми тощо.

Також рух відбувається через інтерес бетторів. Спочатку експерти чи ПЗ БК виконують аналітичну роботу та формують коефіцієнти. Коли гравці починають активно ставити на цю подію, показник поступово зростає.

Зовнішнім фактором впливу є прогрузи. Коефіцієнт знижують, коли є велика кількість та значних за розмірами ставок на один результат. Одночасно на другий результат коефіцієнт підвищується. Така зміна дозволяє букмекерській конторі привернути увагу гравців до іншого результату, щоб дещо вирівняти показники та уникнути збитків.

Розпис лінії

Розписом у букмекерській конторі називають усі доступні ринки та парі на конкретну подію. Широким називають розпис із великим списком додаткових ринків. У великих БК можуть запропонувати понад 100 ринків на одну подію. Широкий розпис більш характерний для популярних дисциплін – футбол, хокей, баскетбол. 

Основними ринками в букмекерських конторах вважаються:

  • Результат.
  • Тотал.
  • Фора.

Додатковими ринками можуть стати кількість замін у матчі, відсоток володіння м’ячем тощо. Наприклад, на футбольний матч  Атлетіко Мадрид – Боруссія Дортмунд у БК Фавбет пропонують додаткові ринки на забиття першого гола, на кількість пенальті у грі, на видачу червоної картки та на загальну їх кількість тощо.

Розпис на матч з футболу у БК Фавбет
Розпис на матч Ліги Чемпіонів з футболу Атлетіко Мадрид – Боруссія Дортмунд у БК Фавбет

Екзотичні ринки є досить перспективними для бетторів. Події в таких лініях важко проаналізувати в повній мірі. Тому букмекер може помилитися і гравець отримає шанс на перемогу. Відзначимо, що в екзотичні ринки букмекер закладає вищу маржу.

Коефіцієнти у ставках

Коефіцієнтом є ймовірність настання ігрової ситуації. Також за цим показником можна оцінити потенційний виграш. Наприклад, в БК Вбет в матчі ФК Парі Сен-Жермен – ФК Барселона коефіцієнт на нічию складає 3.80. Отже, в разі настання цієї події, гравець отримує виплату: ставка х 3.80.

Коефіцієнти на результат матчу у букмекерській конторі Вбет
Коефіцієнти на результат матчу ФК Парі Сен-Жермен – ФК Барселона у букмекерській конторі Вбет

Запитання

В яких українських легальних БК найкраща лінія?

Оцінюючи вибір дисциплін, розпис та коефіцієнти, можемо відзначити БК Вбет та Фавбет. 

Як оцінити лінії букмекерських контор, щоб обрати кращу?

У рейтингу легальних українських БК оберіть кілька сайтів та відвідайте їх, щоб особисто переглянути розпис, дисципліни та події. Хороша лінія включає не лише топові, а й не дуже популярні події.

Які лінії є в українських БК?

У 2024 році букмекерські компанії України пропонують два варіанти ліній. Перша – Лайв, де ставки робляться після початку гри та під час матчу. Друга – прематч. Це ставки, які доступні лише до початку змагання.

Avatar photo

Автор: Лея Винник

Досліджую тему азартних ігор більше 4 років. Особливу увагу приділяю казино. Пишу статті, щоб допомогти гравцям уникнути шахрайства та отримати задоволення від ігор.

Залишити відповідь

6 + eleven =