in

Розклад матчів збірної України на чемпіонаті Європи 2024

Влітку розпочнеться головний футбольний турнір Європи серед збірних. Календар матчів групового етапу вже складений. На Євро 2024 Україна потрапила в групу Е, де зіграє проти Словаччини, Бельгії та Румунії. Ми розглянемо розклад матчів збірної України та розповімо, де пройде Чемпіонат Європи з футболу 2024, представимо суперників України.

Коли пройдуть ігри групового етапу Євро-2024 за участі України

Розклад матчів збірної України на груповому етапі Євро-2024
Розклад матчів збірної України на груповому етапі Євро-2024

Збірна України стартує на Чемпіонаті Європи з гри проти Румунії. На Євро 2024 дати матчів синьо-жовтих наступні:

  • 17.06.2024 Румунія – Україна;
  • 21.06.2024 Словаччина – Україна;
  • 26.06.2024 Україна – Бельгія.

Жодного разу підопічним Сергія Реброва не доведеться грати нічний матч. Перші дві ігри пройдуть о 16:00. Проти бельгійців українська збірна зіграє о 19:00.

Дізнайтесь також про те, хто переможе на Євро-2024, які шанси у топ команд й у збірної України.

Румунія – Україна

Анонс матчу Румунія – Україна
Анонс матчу Румунія – Україна

Гра Румунії з Україною розпочнеться у понеділок 17 червня о 16:00. Матч пройде в Мюнхені на Альянц Арені, яка може прийняти понад 70 000 глядачів. Це домашній стадіон мюнхенської Баварії та клубу Мюнхен 1860. В 2006 році цей спортивний комплекс був задіяний в матчах Чемпіонату світу. А в 2012 році арена приймала фінал Ліги чемпіонів.

Від результату в стартовому матчі залежать шанси збірних на вихід в плей-офф. Румунія сенсаційно відіграла кваліфікаційний раунд, проявила злагоджену гру, особливо в захисті, та зайняла перше місце в групі з відривом в 5 очок від Швейцарії. Тому гра проти румунської збірної для українських футболістів точно не буде легкою.

Є вірогідність, що командам доведеться грати за досить високої температури повітря, адже зустріч пройде вдень. Тому ключовим фактором може стати витривалість гравців, а головна розв’язка матчу може відбутись в останні 15-20 хвилин.

Букмекерські контори дають майже рівні шанси на перемогу кожної з команд з невеликою перевагою на користь збірної України. Для синьо-жовтих ця зустріч може стати найважливішим матчем групи.

Словаччина – Україна

Збірна Словаччини
Збірна Словаччини. Фото: Profimedia

Гра Словаччини з Україною розпочнеться в п’ятницю 21 червня о 16:00. Матч пройде в Дюссельдорфі на Меркур Шпіль-Арені. Це стадіон, який вміщує до 51 500 глядачів та є домашньою ареною місцевого клубу Фортуна. Спортивний комплекс побудовано в 2004 році. Очікувалося, що стадіон буде приймати матчі Чемпіонату світу 2006. Проте в турнірі цей спортивний комплекс так і не був задіяний. А найбільша подія, яка тут проводилась, – Євробачення 2011 року.

Збірна Словаччини вважається аутсайдером квартету. Хоча команда перемогла в 7 із 10 матчів кваліфікації на Євро-2024 та програла тільки португальцям. Але в українців були більш важкі суперники у відборі на Чемпіонат Європи.

Букмекер віддають перевагу в цьому протистоянні збірній України. Але однозначним фаворитом назвати команду Сергія Реброва не вийде. Коефіцієнт на перемогу Словаччини близький до 3.00, а от на успіх збірної України пропонується поставити по кефу близькому до 2.00.

За підбором футболістів українці значно переважають суперників. До того ж у словаків кістяк команди складають більш вікові футболісти, ніж у синьо-жовтих. Тому очікується, що збірна України матиме перевагу на футбольному полі та зможе взяти гру під свій контроль, особливо в кінцівці зустрічі.

Україна – Бельгія

Збірна Бельгії
Збірна Бельгії. Фото зі сторінки Belgian Red Devils (@BelRedDevils) в соцмережі Х.

Гра України та Бельгії розпочнеться в середу 26 червня о 19:00. Матч пройде у Штутгарті на МХП-Арені. Стадіон здатен прийняти до 55 000 глядачів та є домашнім для футбольного клубу Штутгарт. Ця арена приймала два Чемпіонати світу 1974 та 2006, Євро-1988, два фінали Ліги чемпіонів 1959 та 1988. Також тут пройшов фінал Кубка володарів Кубків 1962.

Бельгійці вважаються найсильнішою командою квартету Е. Тому залишається сподіватись, що турнірна таблиця для підопічних Сергія Реброва перед цією зустріччю буде виглядати так, що при будь-якому результаті синьо-жовті потраплять до плей-офф.

Хоча бельгійці займають четверте місце в рейтингу ФІФА, вони не виглядають грізно. Команда допускає помилки в грі. Хоча в кваліфікації збірна Бельгії і зайняла перше місце, їм пощастило з суперниками, найбільш грізним серед яких була команда Австрії.

Букмекери в цьому протистоянні віддають значну перевагу бельгійцям. 

Коефіцієнти станом на початок травня:

  • Перемога України – 4.00;
  • Нічия – 3.70;
  • Перемога Бельгії – 1.90.

Залежно від турнірного положення та успіхів команд, цифри можуть змінитись. Хоч Бельгія поки і входить в список топ команд, червоні дияволи зараз вважаються найслабшою серед провідних європейських збірних. Це вже не та зіркова команда, як кілька років тому. 

Головними зірками цього колективу є Де Брюйне, Лукаку, Троссар та Доку. Відповісти українцям теж є чим. Наприклад, Лукаку точно не буде вільно почувати себе у штрафному майданчику збірної України, перебуваючи під опікою також фактурного Іллі Забарного, якого в АПЛ місцеві фанати та спортивні журналісти вважають одним з кращих захисників. Тому не виключено, що синьо-жовті зможуть навіть поборотись за перше місце в квартеті.

Коли та де пройдуть ігри плей-офф

В плей-офф будуть задіяні всі 10 стадіонів, які відібрані для проведення турніру, а саме:

  • Олімпіаштадіон, Берлін;
  • Альянц-Арена, Мюнхен;
  • Зігналь-Ідуна Парк, Дортмунд;
  • МХП-Арена, Штутгарт;
  • Фельтінс-Арена, Гельзенкірхен;
  • Фолькспаркштадіон, Гамбург;
  • Дойче-Банк-Парк, Франкфурт-на-Майні;
  • Меркур Шпіль-Арена, Дюссельдорф;
  • Рейн Енергі Штадіон, Кельн;
  • Ред Булл Арена, Лейпціг.

Матчі плей-офф пройдуть в такі дати:

  • 1/8 фіналу – 29 червня – 2 липня;
  • Четверть фінали – 5-6 липня;
  • Півфінали – 9-10 липня;
  • Фінал – 14 липня.

Фінал Чемпіонату Європи 2024 пройде в Берліні на Олімпійському стадіоні. Олімпіаштадіон може прийняти майже 75 000 глядачів та є домашньою ареною клубу Герта.

Avatar photo

Автор: Тернинко Іван

Люблю спорт. Найбільш активно спостерігаю за Формулою-1, топовими футбольними лігами + чемпіонати Португалії та Нідерландів, а також за НБА. Маю досвід в ставках на спорт 15 років. Досвід в копірайтингу - 7 років. Пишу огляди букмекерів та онлайн-казино, а також статті на спортивну тематику. Мета роботи в newstavka.com.ua - новий досвід в створенні якісного україномовного контенту.

Залишити відповідь

13 − nine =