in

Фора 1 у спортивних ставках

Фора 1 у спортивних ставках

Фора 1 – це ставка на перевагу команди на 1 очко. Залежно від спортивної дисципліни, рахуються голи, шайби, жовті картки тощо. БК пропонує парі на мінусове та плюсове значення фори. 

Ми розкажемо, чим Ф (+1) відрізняється від Ф (-1). Розглянемо на прикладі, як розраховуються виграш, програш та нічия на фору 1 в українських БК. Підкажемо, як виконати аналіз матчу та запропонуємо стратегії для укладання парі. Оцінимо переваги та недоліки ставки фора 1 та дамо поради новачкам щодо вибору матчу для укладання парі та аналізу показників. Відповімо на питання про особливості ставок на фору 1.

У чому різниця Ф (+1) та Ф (-1)

Фора у БК представлена в двох варіантах:

  • Негативний Ф (-1). Від початку команда програє, але повинна виграти з різницею 1 гол.
  • Позитивний Ф (+1). Команда має перевагу на 1 гол і не повинна втратити свої позиції.
Ф (+1) та Ф (-1) у БК Фавбет
Ф (+1) та Ф (-1) на матч Борусія – Парі Сен-Жермен у БК Фавбет

Результати ставки на фору 1

При укладенні парі на Ф (-1) можливі такі варіанти:

  • Виграш. Ви поставили на матч Атланта – Ліверпуль у БК ГГБет. Кінцевий рахунок вийде 3:1. Команда перемогла на два голи. Отже, ваша ставка виграла. Ви також отримаєте виграш, якщо команда переможе з більшою різницею, ніж у два голи.
  • Програш. Розглянемо хокейний матч НХЛ Сіетл Кракен – Міннесота Вайлд у БК Вбет. Ви уклали парі на фору (-1). Припустимо, Міннесота Вайлд перемагають з рахунком 1:2. Це призведе до збитків через поразку господарів.
Фора 1 у БК Вбет
Фора 1 в матчі Сіетл Кракен – Міннесота Вайлд у БК Вбет
  • Повернення ставки. Розглянемо футбольний матч Зоря Лисичанськ – Шахтар Донецьк у БК Фавбет. Якщо перша команда переможе з рахунком 3:2, то за парі Ф (-1) ви отримаєте повернення коштів – перемога дісталася вашій команді, однак з різницею лише в один гол. 

Результати парі Ф (+1) аналогічні. Розглянемо на прикладі футбольного матчу Лілль – Астон Вілла у БК Фавбет. Ви впевнені, що Лілль переможе і ставите на Ф (+1). Варіанти розрахунку:

  • Виграш – Астон Вілла має виграти з гандикапом, або закінчити гру з нічиєю.
  • Програш – Астон Вілла програє на 2 чи більше голи.
  • Повернення – Астон Вілла програє на 1 гол.

Як проаналізувати матч перед ставкою Ф (1)

Щоб ставка спрацювала, необхідно вибрати правильну спортивну подію. Ф (+1) та Ф (-1) взаємовиключні результати. Та в будь-якому разі ви маєте можливість підстрахуватися.

При ставці на мінусову фору ви розраховуєте на перемогу команди з гандикапом у два м’ячі. Та якщо різниця буде на 1 гол, букмекер поверне ставку. Якщо ставити на плюсову фору, беттор очікує, що команда не програє. Тобто, у випадку незначного програшу букмекер повертає ставку.

Парі на плюсову фору можна укладати, якщо команди мають однакові шанси на перемогу. Проаналізуйте статистику команд і ставте на ту, що має кращі перспективи.

Ф (-1) ставлять на команду з хорошою мотивацією та сильними гравцями. Ідеально, якщо опонент має значно гірші позиції.

Стратегії ставок на фору 1

Спеціальні стратегії для парі Ф (1) не створювали. Беттори користуються загальними ігровими стратегіями. Розглянемо дві найпопулярніші:

  • Мартінгейл. Треба грати на слабшу команду. Якщо в результаті аналізу зробили висновок, що слабша команда може й не програти, підстрахуйтеся та зробіть Ф (+1) з високим коефіцієнтом. При програші повторіть ставку, збільшивши її суму. Грати треба до виграшу, а потім повернутися до початкової суми ставки. Але контролюйте банк, щоб не програти його вщент.
  • Парі на мінусову фору в таймі. Оберіть матч фаворита зі слабкою командою. Зробіть ставку Ф (-1) на фаворита у першому таймі. Головне, щоб коефіцієнт на перемогу слабкої команди був від 8.0. Якщо до кінця тайму рахунок склав 0:0, або фаворит програє, повторіть ставку на другий тайм, подвоївши суму. Важливо, щоб у фаворита була мотивація та сильні гравці.

Переваги та недоліки

Обравши парі на фору 1, ви можете розраховувати на такі переваги:

  • Підстраховка. Ставлячи на Ф (1) можна не просто виграти, а й повернути суму ставки. Це можливо, якщо думка була вірною, але команді не пощастило.
  • Доступність у будь-якій БК. Ставити на Ф (1) можна в переважній більшості матчів у різних спортивних дисциплінах.
  • Не надто складний аналіз. Для аналітики варто переглянути коефіцієнти та історію зустрічей, оцінити погоду, настрій та мотивацію команд.
Статистика на команду
Статистика на команду у БК Фавбет

Часто такі ставки просто повертаються гравцям. Це неприємно, хоча не є однозначним недоліком. Адже гравець все одно не втратив гроші.

Поради новачкам

Якщо ви вирішили ставити на Фору 1 у футболі, радимо враховувати наступне:

  • Не ігноруйте детальний аналіз. Перегляньте всю статистику та виділіть найважливіші критерії. Радимо записати та зважити переваги та недоліки конкретного парі на Ф (1).
  • Підберіть матч, який підходить під стратегію. Недостатньо вигідного коефіцієнта. Також оцініть цілі та мотивацію кожної команди. Радимо ставити не тільки в прематчі, а й у Лайві. Наприклад, можна укласти парі після оголошення складу команд.
  • Керуйте своїм бюджетом. Використовуйте флет, або інші фінансові стратегії, щоб правильно розподілити суми ставок. Це допоможе відслідковувати фінансові результати гри, в тому числі отриманий прибуток.

Поширені запитання

Чи можна заробляти на дистанції, укладаючи парі Ф (1)?

Так. У вас вийде заробляти на дистанції, якщо ви будете уважно аналізувати матчі та використовувати стратегії.

Скільки треба витратити грошей на парі Ф (1), щоб заробляти?

Важливий не розмір вашого банку. Головне – провести правильний аналіз та підібрати вірні стратегії, що допоможуть контролювати витрати та звести їх до мінімуму.

В яких українських БК коефіцієнти на фору 1 найкращі?

Хоча букмекери ставлять різні коефіцієнти, на одну й ту ж подію вони мало відрізняються. Радимо обрати для ставок одну з кращих український БК: Вбет, Фавбет, ГГБет.

Avatar photo

Автор: Лея Винник

Досліджую тему азартних ігор більше 4 років. Особливу увагу приділяю казино. Пишу статті, щоб допомогти гравцям уникнути шахрайства та отримати задоволення від ігор.

Залишити відповідь

three × 2 =