in

Що таке фора у ставках

Фора – це ставка в букмекерській конторі на перевагу команди. Такі парі можна укласти в усіх видах спорту, починаючи з традиційних Футболу, Хокею, Баскетболу. Ставити на фору можна в усіх легальних українських букмекерів.

Ми розкажемо, чим відрізняється цей вид ставок від інших варіантів спортивних парі у букмекерських конторах. Розповімо про позначення, які використовують БК. Наведемо приклади ставок на фору в Українських букмекерських конторах для різних спортивних дисциплін. Дамо поради, в яких випадках варто ставити на перевагу команди, щоб отримати максимальну вигоду та збільшити свої шанси на перемогу.

Що таке фора

В букмекерській конторі форою вважається очевидна перевага однієї команди над іншою, або навпаки, відставання за деякими показниками. Команда, що виграє, повинна утримати свою перевагу, а та що програє – відігратися. Якщо дані умови будуть виконані, ставка виграє.

Роблячи ставку на фору, беттор має враховувати можливу зміну кінцевого результату матчу. У футболі ставлять на фору голів, у баскетболі рахують очки, в тенісі гейми або сети тощо. Фора – це одна з основних ставок, яка доступна у БК, тому хороші компанії пропонують її на кожну подію.

Фора очок на баскетбольний матч у БК ГГБет
Фора очок на баскетбольний матч Юта Джаз – Г’юстон Рокетс у БК ГГБет

Позначення

В БК парі на перевагу можуть позначатися так: Ф1(Х), або Ф2(Х). Ф1 та Ф2 – це позначення команди чи суперника, на перевагу якого робиться ставка. (Х) – це значення фори для обраного суперника чи команди.

В дужках вказується ціле число, починаючи з нуля, або дрібне – 1.56, 3.5 тощо. Якщо в дужках 0, може бути повернення суми парі.

При позначенні фори використовуються знаки «+», або «-», які означають наступне:

  • «+» – показує, що ставка виграє, навіть якщо команда пропустить певну кількість голів, шайб, очок тощо.
  • «-» – показує, що для виграшу парі команда має перемогти з розгромним рахунком.

Приклади ставок

Приклад 1. У БК Вбет пропонується баскетбольний матч Чикаго Буллз – Детройт Пістонс. Для першої команди Ф1(-9.5). Отже, щоб ця ставка стала виграшною, Чикаго Буллз треба перемогти, обігнавши суперника на 10 очок.

Для Детройт Пістонс Ф1(+9,5) очок. Щоб ця ставка стала виграшною, Детройт Пістонс має утримати свою перевагу, або програти супернику не більше, ніж на 9 очок.

Ставки на фору очок у БК Вбет
Ставки на фору очок у БК Вбет на баскетбольний матч Чикаго Буллз – Детройт Пістонс

Приклад 2.  У букмекерській конторі Фавбет можна ставити на футбольний матч Ліги Європи Мілан-Рома. Букмекер пропонує варіантів 10 ставок на фору у даному матчі.

Наприклад, в другому варіанті Мілан Ф1(-2,5), а Рома Ф2(+2,5). Отже, якщо ставити на Мілан, то він має обіграти суперника на 3 голи. Щоб спрацювало парі на Рома, команда повинна зберегти свою перевагу на 3 голи, або програти максимум на 2 голи.

Ставки на фору у БК Фавбет
Ставки на фору у БК Фавбет на футбольний матч Ліги Європи Мілан – Рома

Фора (0)

Якщо у суперників приблизно рівні шанси на перемогу, букмекер може запропонувати варіант ставки на Ф(0), або з іншим цілим числом. Якщо укласти таке парі та матч закінчиться нічиєю, то букмекерська контора поверне вам суму ставки. Якщо виграє сторона, для якої ви зробили ставку, то вам зарахують виграш.

Коли варто ставити на фору

В деяких букмекерських конторах є ставки на перевагу в певних часових проміжках. Тут допомагає зорієнтуватися аналітика. Наприклад, за минулими результатами у команди можуть бути активним періодом атаки останні 5-10 хв матчу. У грі фаворита та аутсайдера часто більш результативний другий тайм – ближче до завершення матчу аутсайдер робить помилки, здає позиції.

Якщо ви впевнені в перемозі певної команди, для неї варто обрати мінусовий варіант парі. Особливо це актуально, якщо одна команда показує значно кращий результат за іншу. Обравши перемогу з різницею, ви можете виграти зі значно більшим коефіцієнтом, якщо ваша команда справді має потенціал для розгромного виграшу.

Якщо ви бачите, що переваги певної команди переоцінені й коефіцієнт на її перемогу низький, варто взяти Ф(+Х). Тоді навіть при програші команди особисто ви маєте шанс на перемогу.

Відповіді на запитання

Європейський гандикап – це фора?

Це також парі на перевагу конкретної команди. Однак, є особливі риси. По-перше, нема повернення парі гравцям – ставки лише програють, або виграють. По-друге, ставка робиться не лише на перевагу голів, а й на результат, що збільшує кількість варіантів розрахунку ставки.

Як зробити ставку на фору в БК?

Оберіть українського букмекера за нашим рейтингом, зареєструйтеся та пройдіть верифікацію. Перегляньте доступні спортивні дисципліни та матчі. Оберіть цікаве змагання, перегляньте аналітику опонентів. Клікніть на коефіцієнт до парі на перевагу, вкажіть суму парі та підтвердіть його. Чекайте на розрахунок.

В яких українських БК є ставки на Фору?

Парі на перевагу популярні, тому доступні в кожній БК. Можемо запропонувати такі букмекерські контори: Вбет, Фавбет, ГГБет.

Avatar photo

Автор: Лея Винник

Досліджую тему азартних ігор більше 4 років. Особливу увагу приділяю казино. Пишу статті, щоб допомогти гравцям уникнути шахрайства та отримати задоволення від ігор.

Залишити відповідь

6 + sixteen =