in

Нульова фора у букмекерській конторі

Нульова фора – це ставка на перемогу команди з підстраховкою. Гравець отримає виплату, якщо команда виграє, поверне собі кошти, якщо буде нічия та втратить ставку, якщо команда програє. Найчастіше ставлять на нульову фору у футболі та хокеї у прематчі та Лайві.

Ми розкажемо, чим нульова фора відрізняється від інших парі у букмекерських конторах, які можливі результати ставки. Запропонуємо приклади розрахунку Ф (0) в українських букмекерських конторах. Розкажемо, як підібрати матч для ставок на нульову фору, в яких випадках таке парі може стати дійсно вигідним. Відповімо на запитання про Ф (0) в українських БК.

Особливості нульової фори

Ф (0) є простим варіантом азіатського гандикапу. Парі укладається на перемогу певного суперника чи команди. Всього є три варіанти результатів ставки:

  • Перемога – обрана вами команда виграла матч з будь-яким рахунком.
  • Повернення коштів – матч закінчився нічиєю, вам повертають ставку за коефіцієнтом 1.0.
  • Програш – обрана для укладення парі команда програла з будь-яким рахунком.

Нульова фора є ставкою зі страховкою. Це можливо, бо є три варіанти результатів. Тож ви можете не просто програти кошти, а повернути їх, нічого не втративши. Через менший ризик БК встановлює нижчий коефіцієнт на Ф (0), ніж у звичайних парі на результат.

Приклад. Розглянемо матч Ворскла Полтава – ФК Колос Ковалівка в БК Вбет. Коефіцієнти на перемогу складають 2.82 для Ворскли та 3.06 для ФК Колос. Парі на нульову фору можна укласти з коефіцієнтом 1.86 для Ворскли та 2.04 для ФК Колос.

Коефіцієнти на Ф (0) та результати матчу в БК Вбет
Коефіцієнти на Ф (0) та результати матчу Ворскла Полтава – ФК Колос Ковалівка в БК Вбет

Укласти парі (0) можна на одного з суперників за такими правилами:

  • Ф 1 (0) – ставка на господарів. 
  • Ф 2 (0) – парі на гостей.

Парі спрацює лише коли обрана команда переможе або зіграє в нічию. При цьому не важлива кількість забитих та пропущених голів.

Приклад розрахунку

Розглянемо футбольний матч Динамо Київ – ФК Полісся у БК Фавбет. Пропонуються наступні коефіцієнти:

  • Ф 1 (0) – 1.13.
  • Ф 2 (0) – 5.30.

Наприклад, укладається парі на перемогу Динамо Київ на суму 100 грн. Якщо прогноз виправдається, беттор отримає 100 х 1.13 = 113 грн. В разі нічиї беттору повернуть 100 грн. В разі програшу поставлені гроші будуть втрачені.

При ставці 100 грн на перемогу ФК Полісся беттор виграє 100 х 5.30 = 530 грн. Якщо буде нічия, беттор отримає 100 грн, а якщо ФК Полісся програє, то кошти будуть втрачені.

Парі на Ф (0) на матч у БК Фавбет
Парі на Ф (0) на матч Динамо Київ – ФК Полісся у БК Фавбет

В яких спортивних дисциплінах є ставки Ф (0)

Нульова фора можлива лише в тристоронніх подіях. Тобто, в матчі має передбачатися нічия. Тому парі Ф (0) пропонуються на футбол, хокей та недоступне для тенісу, волейболу.

Коли варто ставити на нульову фору

Ф (0) не вигідна лише в одному випадку – якщо зустрічаються очевидний фаворит та аутсайдер. Причина в дуже низьких коефіцієнтах.

Нульова фора має більше шансів, якщо є очевидний фаворит та слабша команда, яка останнім часом показує гарні результати. З таким парі у беттора є можливість уникнути неприємних сюрпризів.

Нульові фори гарно працюють в експресах на велику кількість подій. Неприємно, коли програє весь експрес через один недооцінений матч. Тоді ставка з підстраховкою дає шанс на виграш.

Обираючи матч для укладення парі, проаналізуйте готовність команд, їх потенціал. Також враховуйте результати попередніх матчів. Слабкий за рейтингом суперник може не поступитися фавориту і матч закінчиться нічиєю. Тоді одним з кращих варіантів стане парі на нульову фору.

Поширені запитання

Чи в кожній БК доступні ставки на Ф (0)?

Так. Поставити на Ф (0) можна в БК Вбет, ГГбет, Фавбет. Варто лише правильно вибрати дисципліну для таких ставок. 

Яка різниця між нульовою форою та результатом 1х2?

В обох випадках беттор не програє в разі нічиєї. Однак, зі ставкою 1х2 в разі нічиї та перемоги команди беттор виграє, а з Ф (0) ви будете в плюсі лише коли команда переможе. Для нульової фори БК пропонує дещо вищі коефіцієнти.

Як розраховується нульова фора в експресі?

Ф (0) можна додати в експрес, тобто, внести в один купон з іншими ставками. Якщо матч закінчиться нічиєю, то вартість Ф (0) просто вираховується із загального експреса. Тобто, ви не втратите весь купон.

Avatar photo

Автор: Лея Винник

Досліджую тему азартних ігор більше 4 років. Особливу увагу приділяю казино. Пишу статті, щоб допомогти гравцям уникнути шахрайства та отримати задоволення від ігор.

Залишити відповідь

3 × 2 =