in

Live-ставки в матчі

Live-ставки – це парі, які гравці укладають у букмекерській конторі після початку матчу. Іноді в БК проводять відео-трансляції ігор. Завдяки цьому гравці можуть одночасно слідкувати за подіями матчу та зміною коефіцієнтів. 

В Лайві можна робити ставки типу ординар, експрес та система. Більшість ринків такі ж, як у прематчі. Однак, є і специфічні варіанти ставок, про які ми розкажемо.

Ми опишемо основні переваги та недоліки Live-ставок у матчі. Розкажемо які види парі найменш вигідні та запропонуємо стратегії для ставок. Підкажемо, в яких українських БК можна отримати бонуси на Live-ставки.

Які є види Лайв-ставок

В основному Live-ставки у букмекерських конторах роблять на футбол, теніс, баскетбол, хокей, кіберспорт. Хоча, Live-ставки пропонуються для більшості видів спорту. Найбільше подій в дисциплінах, де гра досить довга, де динамічно змінюється ситуація.

Основні Live-ставки аналогічні зі ставками у прематчі. Це основний ісход, подвійний шанс, фора, тотал. Є ставки на опору, що не популярні у гравців – вони не підходять для заробітку на дистанції. Такі парі не пов’язані безпосередньо з результатами матчу. Наприклад, це ставка на кількість видалень головного тренера за сезон.

Деякі з ринків у БК Фавбет
Деякі з ринків на матч Прем’єр-Ліги України ФК Минай – ФК Полісся у БК Фавбет

Є і специфічні Live-ставки, які недоступні у прематчі:

  • Заміна – в командних видах спорту гравець може зробити ставку на загальну кількість замін, на вибір команди, де буде остання заміна тощо. Коефіцієнти високі та приблизно однакові для обох команд. Випадкова травма чи видалення з поля можуть значно вплинути на ситуацію. Тому важливо використовувати стратегії для перестраховки.
  • Хто заб’є наступний гол – ставка, при якій не доведеться глибоко аналізувати ситуацію. Головне – мати можливість переглядати трансляцію, оцінити захист кожної команди та потенціал атаки. Переважно такі ставки доступні на футбол.
  • Хто стане переможцем за залишок часу – парі робляться за основний час матчу, за його відрізок, тайм чи чверть, період. Зараховується перемога не за весь період матчу, а за конкретну його частину.
  • Час наступного гола – це ставка, де не має значення, яка команда заб’є гол. Головне, щоб це сталося у визначений гравцем проміжок часу.
  • Хто виграє у наступний тайм чи чверть – щоб взяти участь у такому парі, необхідно провести аналіз. Варто уважно спостерігати за ситуацією в першому періоді, оцінити силу команд та їх загальну статистику.
  • Більше чи мене голів за час, що залишився – це ставка на тотал в певний часовий проміжок матчу. 
  • Наступний кутовий – обираючи команду для такого парі, найчастіше зупиняються на команді – фавориті матчу, яка програє в першому періоді. Є ймовірність, що вони спробують відігратись і будуть активно атакувати ворота суперників. Ймовірність забиття такого гола підвищується, якщо команда робить флангові підходи.

Чому змінюються коефіцієнти

В Лайві коефіцієнти весь час збільшуються або зменшуються. Команда БК аналізує події на ігровому полі, а також зацікавленість бетторів і відповідно змінює коефіцієнти.

Причиною змін може стати погане самопочуття гравця, травма, настрій команди, заміна гравця тощо. Також коефіцієнт змінюється, якщо гравці роблять багато прогнозів на конкретну подію

При зміні коефіцієнту з’являється зелена, або червона підсвітка. Відповідно вони показують підвищення, або зниження коефіцієнта.

Зміна коефіцієнтів у Live-ставках у букмекерській конторі Вбет
Зміна коефіцієнтів у Live-ставках у БК Вбет

Стратегії ставок

Для покращення результатів та зменшення фінансового ризику беттори користуються стратегіями. Наприклад, у футболі ставлять на гол наприкінці матчу. Оберіть матч з не відкритим рахунком після 75-ї хвилини. Більше перспектив у фаворита з вираженою мотивацією. Нерідко коефіцієнт складає 2.0 та більше.

Також є стратегія на Теніс. Треба ставити на фаворита. В тенісі легко відстежити фаворита, тому ставиться невеликий коефіцієнт на його перемогу. Краще укладати Live-ставки ближче до середини матчу.

Ставки на теніс у БК Фавбет
Ставки на теніс у БК Фавбет. Кубок Біллі Джин Кінг, група 1. Анук Коверманс – Іпек Оз

Так можна знайти в інтернеті стратегії для будь-яких видів спорту. Зазначимо, що в кіберспорті переважно використовують стратегії з інших дисциплін.

Переваги та недоліки Лайв-ставок

Live-ставки створюють такі можливості для гравців:

  • Робити ставки в будь-який момент матчу, навіть якщо результат гри очевидний.
  • Переглядаючи Лайв-трансляцію, можна оцінити параметри, що потенційно мають вплив на гру – погода, емоційний стан гравців та мотивація тощо.
  • БК пропонує статистику, яка змінюється в режимі реального часу. Враховуються жовті картки, травми, володіння м’ячем тощо.
  • Ви маєте підстрахування. Якщо, зробивши ставку, помічаєте, що помилилися, маєте час відмовитися від неї та укласти нове парі.
  • Коефіцієнти на Live-ставки зазвичай вищі, ніж у прематчі. Якщо БК вчасно не відреагує на ситуацію на полі, ви отримаєте додаткові переваги.
  • Безпосередньо на сайті букмекера можна дивитись трансляції матчів. Хоча, перегляд доступний не завжди.

До очевидних недоліків Live-ставок відносимо швидку зміну коефіцієнтів. Це буде незручно новачкам та тим, хто раніше грав переважно у прематчі. 

До яких ставок в Live треба ставитися обережно

  • Футбол – на фаворита чи кутові. Гравці часто ставлять на Барселону, Юнайтед та інших лідерів з мінімальними коефіцієнтами. Але фаворити теж нерідко програють. Також є помилковим судження, що команда, яка програє, робить менше кутових.
  • Теніс – переможе той, хто обрав перший сет. Такі парі нерідко виправдовують себе. Однак, не варто ставити на такий результат щоразу.
  • Ставки, зроблені при перегляді трансляції у букмекера. БК можуть відтворювати матч із затримкою, в середньому до 35 секунд. Це невеликий проміжок часу, однак критичний для укладення парі. Також будьте обережними із прогнозами БК – вони можуть бути навмисне не правдивими.
  • Ставки без аналізу ситуації. Аналітична інформація є до кожного матчу. Не вивчивши деталі, ви можете обрати, здавалось би, вигідні коефіцієнти у Live-ставки. Однак, причиною привабливого коефіцієнта може стати травма гравця, заміна, тощо. Така подія може значно вплинути на результат гри.
Лайв-ставка у Вбет із можливістю перегляду трансляції
Лайв-ставка у Вбет на матч Динамо Київ – ФК ЛНЗ Черкаси із можливістю перегляду трансляції після верифікації

Поради редакції

  • Починайте робити ставки перед матчем. Іноді букмекери переносять парі з прематчу в Лайв за кілька хвилин до старту змагання. При правильному підході такі парі можуть виявитися досить вигідним.
  • Відстежуйте ставки безпосередньо в період гри. Переглядаючи матч на сайті букмекерської контори, ви можете швидко приймати рішення про створення нових чи скасування попередніх парі.
  • Безпечніше робити Live-ставки на хід гри, а не на результат. В процесі можна скоригувати свої парі. А у випадку ставок на результат контролювати ситуацію складніше.
  • Переглядайте статистику. Це інформація про результати різних періодів матчу, про частоту виграшів тощо. 
  • Низький коефіцієнт – не показник вигідних умов. Ситуація може значно змінитися і з’являться нові лідери.
  • Ставити на поточний рахунок ризиковано. Матч може закінчитися з іншим рахунком. 
  • Грайте з бонусами. Деякі букмекери пропонують Вітальні пакети для новачків. За рахунок бонусних коштів можна пограти безкоштовно. Наприклад, українська букмекерська контора Вбет дає +50% до 2500 грн на перший депозит, а ГГБет пропонує на вибір до 12 000 грн на спорт, або до 24 000 грн на кіберспорт.
  • Не намагайтеся відігратися. Якщо парі більшою мірою програшні, зробіть перерву, змініть стратегію, оберіть інший вид спорту тощо. Коли гравець активно намагається відігратися, є ризик програти весь бюджет.

Питання

Як підвищити шанси на виграш у Live-ставках в БК?

Важливо уважно слідкувати за розвитком подій на ігровому полі, переглядати статистику. Не варто повністю покладатись на думку експертів, вчіться особисто проводити аналіз та робити правильні висновки. Будьте розсудливими у будь-якій ситуації.

Де виграші кращі – в Live-ставках, чи у прематчі?

Це залежить від особистих інтересів та навичок. Великою мірою ваш виграш чи програш залежить від уміння проводити аналіз та підбирати правильні стратегії. Також, теоретично вигравати у Live-ставки простіше, адже ви маєте більше інформації для аналізу ситуації.

Чи розповсюджуються фрібети та інші бонуси на Live-ставки в матчі?

Українські букмекери пропонують бонуси для Лайв-ставок. Зокрема, це фрібети та бонуси до депозитів на футбол, хокей, кіберспорт тощо.

Avatar photo

Автор: Лея Винник

Досліджую тему азартних ігор більше 4 років. Особливу увагу приділяю казино. Пишу статті, щоб допомогти гравцям уникнути шахрайства та отримати задоволення від ігор.

Залишити відповідь

five × one =