in

Ліонель Мессі знову отримав «Золотий м’яч»

Церемонія вручення найпрестижнішої індивідуальної нагороди у світі футболу – «Золотого м’яча» – цього року не принесла жодних несподіванок. Володарями головних трофеїв стали два тріумфатори нещодавнього чемпіонату світу.

У восьмий раз в своїй кар’єрі престижну нагороду отримав легендарний Ліонель Мессі. Перемога Аргентини на минулорічному мундіалі в Катарі стала вирішальним аргументом на користь 35-річного форварда. Хоча в минулому сезоні його результативність поступилася показникам Ерлінга Холанда, саме блискуча гра Мессі на чемпіонаті світу знову зробила його головним претендентом на «Золотий м’яч».

Читайте статтю про усіх володарів Золотого мʼяча а також про історію цієї нагороди та рекордсменів.

Водночас у жіночому футболі кращою визнана 24-річна іспанка Айтана Бонматі. Півзахисниця «Барселони» та збірної Іспанії мала чудовий рік – спочатку допомогла своїй національній команді тріумфувати на жіночому ЧС, за що отримала титул найкращої гравчині турніру, а згодом зіграла ключову роль у перемогах «Барселони» в Лізі чемпіонів та чемпіонаті Іспанії.

Окрім головних трофеїв, були вручені й інші нагороди:

  • Трофей Ґерда Мюллера для найкращого бомбардира року отримав Ерлінг Холанд.
  • Трофей Копа для найталановитішого молодого гравця дістався Джуду Беллінгему.
  • Воротар Емі Мартінес став володарем Трофею Яшина.
  • Премію Сократа за благодійну діяльність та соціальну відповідальність здобув Вінісіус Жуніор.
  • Клубом року став англійський Манчестер Сіті.

Читайте також як Джуд Беллінгем став найдорожчим гравцем світу. Ми пояснили метод розрахунку CIES.

Serhii Shapovalov

Автор: Сергій Шаповалов

Спортивний редактор, у беттінгу більше 5 років. Знаю всі нюанси роботи букмекерських контор, у яких можуть грати українці. Моя мета роботи над newstavka.com.ua – допомогти гравцям приймати виважені рішення у ставках на спорт та зважати на підводні камені, які можуть розкладати букмекерські контори.

Залишити відповідь

six + 18 =