in

Олександр Зінченко серед найкращих у топ-команді АПЛ за даними Opta

Завершився сезон 2022/23 в Прем‘єр-лізі перемогою Манчестер Сіті. Містяни виграли чемпіонський титул вже в сьомий раз протягом останніх 12 сезонів, 5 з яких припали на останні шість кампаній.

Пеп Гвардіола здобув титул у 11 з 14 сезонів як менеджер у вищому дивізіоні, працюючи в Барселоні, Баварії та Сіті. Арсенал посів друге місце, незважаючи на те, що провів на першому місці АПЛ 248 днів – найбільше серед команд, які не стали чемпіонами у історії англійського топ-дивізіону.

Закриваючи сезон, експерти з даних OptaJoe визначили топ-команду АПЛ сезону 2022/23 на підставі аналізу даних. Українець Олександр Зінченко увійшов у цей топ.

Олександр Зінченко, гравець Арсенала, показав високу ефективність та зробив великий внесок у гру команди.

статистика Олександра Зінченка за сезон в АПЛ
Інфографіка: theanalyst.com

У складі Ареналу Зінченко почав сезон асистом при голі Габріеля Мартінеллі в матчі проти Крістал Пелас, а потім провів 27 матчів, встановивши рекорд команди за кількістю передач (64), передач в напад (38), передач в останню третину поля (26) та кількістю торкань м’яча (92) на 90 хвилин гри серед гравців Ареналу, які провели принаймні 1000 хвилин у цьому сезоні.

Зінченко був також активною фігурою в атаці Арсеналу, прийнявши участь у 16 голах команди цього сезону, що вище, ніж у більшості гравців АПЛ. Він також виконав найбільше прогресивних передач серед лівих захисників (121) і зайняв четверте місце за кількістю створених гольових моментів (25) серед всіх беків.

Зінченко продемонстрував хорошу роботу в обороні та ефективність у передачі м’яча, що зробило його невід’ємною ланкою Арсеналу у минулому сезоні.

Решта футболістів у складі топ-команди Прем‘єр-ліги сезону 2022/23:

  • Воротар: Девід Райя – Брентфорд
  • Центральні захисники: Мануель Аканджі – Манчестер Сіті, Рубен Діаш – Манчестер Сіті
  • Правий захисник: Кірен Тріпп’є – Ньюкасл
  • Дефензивні півзахисники: Родрі – Манчестер Сіті, Деклан Райс – Вест Хем
  • Атакуючі півзахисники: Кевін Де Брюйне – Манчестер Сіті, Мартін Єдегор – Арсенал
  • Нападники: Ерлінг Голанд – Манчестер Сіті, Гаррі Кейн – Тоттенгем
  • Тренер: Роберто Де Зербі – Брайтон
команда сезону в АПЛ згідно статистики
Інфографіка: theanalyst.com

Цей сезон приніс багато яскравих виступів і видатних досягнень для учасників АПЛ, і гравці, які увійшли до топ-команди, заслужено отримують визнання за свою внесок у розвиток футболу у сезоні 2022/23.

Зінченко вразив своєю впевненістю і вмінням управляти грою на полі. Як лівий захисник, він не тільки ефективно виконував обов’язки в обороні, але й активно брав участь в атаці команди.

Serhii Shapovalov

Автор: Сергій Шаповалов

Спортивний редактор, у беттінгу більше 5 років. Знаю всі нюанси роботи букмекерських контор, у яких можуть грати українці. Моя мета роботи над newstavka.com.ua – допомогти гравцям приймати виважені рішення у ставках на спорт та зважати на підводні камені, які можуть розкладати букмекерські контори.

Залишити відповідь

14 + 18 =