in

Де дівся Джейдон Санчо: що відомо про конфлікт із тен Хагом

Конфлікт форварда Манчестер Юнайтед Джейдона Санчо з головним тренером Еріком тен Хагом триває вже понад місяць і призвів до вимушеної ізоляції гравця від основного складу.

Проблеми почалися після матчу АПЛ «Арсенал» – «Манчестер Юнайтед» 3 вересня, який «червоні дияволи» програли з рахунком 1:3. Тен Хаг розкритикував Санчо за низьку якість тренувань перед цією грою і тому не включив його до стартового складу. У відповідь футболіст звинуватив тренера у брехні та несправедливості у пості в соцмережах.

11 вересня відбулася зустріч тен Хага та Санчо, на якій голландський фахівець намагався пояснити свою позицію, показуючи відео з тренувань. Він очікував, що Санчо вибачиться перед ним особисто та публічно. Однак гравець відмовився це зробити, незважаючи на спроби представників клубу налагодити діалог.

Починаючи з 14 вересня, 23-річний форвард тренується окремо від основної команди МЮ. Він не має доступу до закритих об’єктів для гравців першої команди і вимушений харчуватися та переодягатися в інших місцях на базі клубу.

За інформацією джерел, тен Хаг категорично незадоволений поведінкою Санчо та його принциповою відмовою вибачитися. Тому активно обговорюється варіант переходу гравця з Манчестера вже в січні. Оскільки шлях до примирення гравця і тренера наразі не проглядається, розглядається кілька сценаріїв вирішення конфлікту.

Ерік тен Хаг тренер МЮ
Тренер «Манчестер Юнайтед» перед матчем Прем’єр-ліги проти «Вулвергемптон Вондерерз»

Перш за все йдеться про можливий перехід Санчо до одного з саудівських клубів. Їх представники цікавилися гравцем ще влітку перед закриттям трансферного вікна в своєму чемпіонаті. Тоді Манчестер Юнайтед оцінював вартість Санчо у 65 мільйонів фунтів. Зараз найбільш імовірним видається перехід на умовах оренди, оскільки європейські клуби навряд чи зможуть потягнути зарплату гравця у понад 200 тисяч фунтів на тиждень.

Ще одним варіантом є оренда Санчо в один з європейських топ-клубів. Зокрема, за інформацією джерел, можливим новим місцем роботи форварда є його колишній клуб дортмундська «Боруссія», а також лондонський «Челсі». Проте повернення до Німеччини ускладнене фінансовими причинами, а «Челсі» досі не проявляв конкретного інтересу.

Тим часом, перебуваючи у вимушеній ізоляції від першої команди МЮ, Санчо тренується з гравцями академії, зокрема з командою до 21 року. За інформацією джерел, він справив гарне враження на юних футболістів, охоче спілкувався та відповідав на їхні запитання.

Еріка тен Хага дратують деякі аспекти поведінки Санчо поза тренуваннями. Зокрема, після матчу з «Арсеналом» форвард полетів у відпустку до Нью-Йорка. А в один з вихідних він відвідував нічний клуб у Лондоні, що також не сподобалося голландському тренеру.

За інформацією джерел всередині клубу, частина тренерського штабу та адміністрації вважає, що до Санчо можна було застосувати більш м’який підхід, а не відразу ізолювати від команди. На їхню думку, більше індивідуальної уваги і заохочення допомогли б залишити талановитого гравця в команді.

Проте Ерік тен Хаг незмінно наполягає, що Санчо мав визнати свою неправоту і вибачитися. На думку головного тренера МЮ, це питання дисципліни і авторитету, тож будь-які поступки означатимуть втрату поваги в колективі. Саме тому він і наполягає на публічних вибаченнях.

Маркус Рашфорд
Маркус Рашфорд з «Манчестер Юнайтед» під час матчу Прем’єр-ліги між «Евертоном» та «Манчестер Юнайтед» на стадіоні «Гудісон Парк» у Ліверпулі

Тен Хаг намагався задіяти Санчо на різних позиціях, зокрема фальшивої «дев’ятки», щоб дати йому шанс проявити себе. Однак гравець почуває себе найкраще саме на лівому фланзі атаки, де зараз основний Маркус Рашфорд. Це ставить під сумнів доцільність придбання Санчо за 73 мільйони фунтів влітку минулого року, адже він не ідеально підходить для тактичної схеми нового тренера.

Конфлікт триває і, схоже, найближчим часом буде вирішений лише радикальним шляхом – переходом талановитого, але конфліктного гравця до нового клубу. Чи вдасться Джейдону Санчо повернутися в основний склад «Манчестер Юнайтед» – покаже час.

За матеріалами theathletic.com.

Serhii Shapovalov

Автор: Сергій Шаповалов

Спортивний редактор, у беттінгу більше 5 років. Знаю всі нюанси роботи букмекерських контор, у яких можуть грати українці. Моя мета роботи над newstavka.com.ua – допомогти гравцям приймати виважені рішення у ставках на спорт та зважати на підводні камені, які можуть розкладати букмекерські контори.

Залишити відповідь

nineteen − 16 =