in

Стало відомо, навіщо футболісти роблять дірки у гетрах

Уважні вболівальники могли помітити, що деякі гравці, такі як Джуд Беллінгем, Кайл Вокер, Денні Роуз, Букайо Сака, Неймар часто мають великі дірки у своїх гетрах під час гри.

Джуд Беллінгем – один з гравців, гетри якого частіше нагадують швейцарський сир, ніж традиційні гетри, через велику кількість дірок.

Джуд Беллінгем у порваних гетрах

Одним із перших футболістів, помічених у рваних гетрах, був колишній захисник збірної Англії Денні Роуз під час фіналу Чемпіонату світу з футболу 2018 року. Вигляд шкарпеток Роуза викликав здивування серед футбольних фанатів у соціальних мережах того часу.

Денні Роуз у порваних гетрах

Але є вагомі причини, чому він та деякі інші футболісти вирізають дірки у своєму одязі. Гравці зазвичай роблять отвори у гетрах, щоб зменшити тиск на ікроножні м’язи, які часто обмежуються щільними, облягаючими гетрами. Про це розповів в інтерв’ю Кайл Вокер.

Такі модифікації дають гравцям невелику перевагу та допомагають уникнути судом. Тому гравці охоче йдуть на це.

Критика

Чинні правила футболу дозволяють гравцям носити шкарпетки з дірками, але деякі критики закликають до потенційної заборони. Колишній гравець Валенсії Езекіель Гарай одного разу мусив замінити свої дірчасті гетри на нові за вимогою арбітра, який вирішив, що вони не відповідають дрес-коду.

Легендарний тренер Жозе Моурінью – один з противників дірок у гетрах. У лютому 2023 року Жозе розкритикував футболістів, які прорізають дірки у своїх гетрах, несподіваним постом в Instagram. Колишній керманич «Челсі», «Реала» та «Роми» опублікував п’ять чорно-білих фотографій невідомих гравців у порваних гетрах.

Скріншот публікації в Інстаграм Жозе Моурінйо

Моурінью, критикуючи футбольних законодавців за те, що вони не зупинили цю тенденцію, написав:

Красиві гетри для красивої гри… Схвалено футбольною владою.

Жозе Моурінью

А як ви гадаєте, чи потрібно заборонити робити дірки у гетрах футболістам?

Serhii Shapovalov

Автор: Сергій Шаповалов

Спортивний редактор, у беттінгу більше 5 років. Знаю всі нюанси роботи букмекерських контор, у яких можуть грати українці. Моя мета роботи над newstavka.com.ua – допомогти гравцям приймати виважені рішення у ставках на спорт та зважати на підводні камені, які можуть розкладати букмекерські контори.

Залишити відповідь

thirteen + 20 =