in

Хто виграє Чемпіонат світу 2022 з футболу

Головна футбольна подія 2022 року – чемпіонат світу з футболу в Катарі. У БК «Фавбет» вже є лінія на цей мундіаль, можна зробити ставку на переможця турніру. Я розповім про фаворитів ЧС-2022, виходячи з коефіцієнтів, які дає Favbet. 

Щоб зробити ставку на переможця, потрібно в розділі «Спорт» обрати вид спорту «Футбол» і перейти до категорії «Підсумки». Можна спрогнозувати як переможця ЧС, так і команди, які вийдуть до фіналу, півфіналу чи 1/4 фіналу. Також можна зробити ставку на найкращого бомбардира турніру.

Бразилія

Головним претендентом на перемогу на мундіалі вважається збірна Бразилиї. Коефіцієнт на «селесао» складає 5,50. У бразильців прекрасна історія виступів на чемпіонатах світу – це єдина збірна у світі, яка брала участь в усіх ЧС. Також Бразилія є абсолютним рекордсменом за кількістю виграних мундіалів – 5 перемог. Останнього разу вони вигравали чемпіонат світу у 2002 році і зараз, за версією букмекерів, мають усі шанси повторити це досягнення.

Найкращі гравці збірної Бразилій Неймар та Вінісіус Жуніор
Головні зірки збірної Бразилії Неймар та Вінісіус Жуніор. Фото: eluniversal.com.co

Кваліфікацію до ЧС бразильці пройшли без поразок, вигравши 14 з 17 матчів. Зі складом у «селесао» також все в повному порядку. Топових гравців цієї збірної вистачило б, щоб створит дві рівноцінних боєздатних команди. Тому головному тренеру Тіте треба добряче поламати голову, щоб обрати оптимальний склад. Ставки на збірну Бразилії.

Звісно, головним козирем бразильців є атакувальна ланка. Неймар, Вінісіус Жуніор, Рішарлісон, Рафінья, Антоні – всі вони є зірками світового футболу, тож на майбутньому ЧС ми чекаємо від них насамперед видовищної гри та забитих м’ячів. Велика кількість топових виконавців дозволить тренеру ротувати склад без втрати якості гри, що допоможе бразильцям рівномірно розподіляти сили та підходити до кожного матчу в оптимальній формі.

Англія

За думкою Favbet, збірна Англії є другим претендентом на перемогу на ЧС-2022 після Бразилії. Перемогу «трьох левів» оцінюють коефіцієнтом 6,30

У кваліфікації до чемпіонату світу Англія грала з Польщею, Угорщиною, Албанією, Венгрією та Сан-Марино. У цій групі команда Гарета Саутгейта без проблем посіла перше місце, вигравши 8 матчів та 2 зігравши внічию. Англійці одного разу ставали переможцями мундіалю в далекому 1966 році.

Під керівництвом Саутгейта команда демонструє цікавий футбол, а на минулому Євро-2020 довела, що здатна конкурувати з великими збірними за трофеї. Тоді Англія дійшла до фіналу, де програла Італії в серії післяматчевих пенальті. Ставки на збірну Англії.

Найкращий бомбардир кваліфікації до ЧС-2022 в Європі Гаррі Кейн
Найдорожчий футболіст збірної Англії Гаррі Кейн, який став найкращим бомбардиром кваліфікації на ЧС-2022. Фото: sportingnews.com

За версією Transfermarkt, у англійців найдорожчій склад серед усіх учасників майбутнього ЧС. Сукупна вартість гравців складає понад 1 млрд євро. У цієї збірної один з наймолодших складів на ЧС, середній вік якого приблизно 26 років. Серед головних зірок команди виділю Букайо Саку з «Арсеналу», Джуда Беллінгема з «Боруссії Дортмунд», Рахіма Стерлінга та Мейсона Маунта з «Челсі», Філа Фодена з «Манчестер Сіті» та найдорожчого англійського гравця Гаррі Кейна з «Тоттенгему». 

У англійців дуже боєздібний склад, який може претендувати на титул. Хіба що, можуть виникнути проблеми в обороні, де не так багато представників світового рівня. Враховуючи невдачі Англії на минулих турнірах, на мою думку, англійці на цьому чемпіонаті світу перемоги не здобудуть.

10 найтитулованіших футбольних збірних у світі.

Франція

Франція – чинний чемпіон світу і на майбутньому ЧС намагатиметься захистити свій титул. Коефіцієнт на перемогу французів складає 6,50. У кваліфікації їм протистояли Україна, Фінляндія, Боснія і Герцеговина та Казахстан. Франція спокійно здобула перемогу в цій групі, не програвши жодного поєдинку. 

Останні поєдинки збірної в Лізі націй вийшли вкрай невдалими. У червні команда провела 4 поєдинки, 2 програла, 2 зіграла внічию. Не дивлячись на невеликий спад команди влітку, я впевнений, що французи нав’яжуть боротьбу та претендуватимуть на титул майбутнього мундіалю.

Группа збірної Франції у кваліфікації до ЧС-2022
Франція без проблем посіла преше місце у групі. Фото: bbc.com

Як і у випадку з Бразилією, з обойми французів можна зібрати два рівноцінних топових склади. У розпорядженні Дідьє Дешама по 2-3 висококласних гравці на одну позицію, тож конкуренція шалена. За Францію виступають два найкращі форварди світу на даний момент – Карім Бензема та Кіліан Мбаппе, а допомагає їм створювати моменти Антуан Грізманн. Втрьох ці гравці забили 14 з 18 голів своєї команди в кваліфікації. 

На мій погляд, французи є навіть більш близькими до перемоги, ніж збірна Англії, шанси якої букмекери оцінюють вище.

Найяскравіші фінали чемпіонатів світу.

Іспанія

Букмекери доволі високо оцінюють шанси Іспанії на перемогу на ЧС-2022. «Фавбет» дає коефіцієнт 9,00

Золоті часи збірної прийшлися на період з 2008-го по 2012-й. Тоді «червона фурія» двічі виграла Євро та тріумфувала на чемпіонаті світу в ПАР. Після цього у збірної почався спад, який супроводжувався так званою «зміною поколінь». Серхіо Рамос, Піке, Хаві, Іньєста, Фабрегас – всі ці гравці були ключовими фігурами у тій непереможній збірній, але і цих футболістів повинен хтось замінити.

Фото збірної Іспанії з футболу
Збірна Іспанії з футболу. Фото: sportingnews.com

Іспанія довго не могла знайти оптимальний склад, який давав би результат, від чого їхні результати були нестабільними. Але зараз, здається, іспанцям вдалось налагодити гру та сформувати команду, яка всерйоз конкуруватиме з топ-збірними за трофеї.

Зі складу Іспанії виділю пару молодих центральних півзахисників «Барселони» Гаві та Педрі, які, не дивлячись на свій юний вік, вже є основними гравцями. Цим талантам лише 18 та 19 років відповідно, тож свого футбольного піку вони ще явно не досягли. Іспанці сильні командою, але в їхньому складі наразі немає людини, яка б могла витягувати матчі самотужки, як, наприклад, Мбаппе у Франції чи Неймар у Бразилії. Так, є Ансу Фаті, але він ще досить юний та знаходиться останнім часом не в оптимальній формі. Тому, гадаю, що відсутність такого гравця може завадити іспанцям поборотись за титул. 

На мою думку, ця збірна Іспанії ще не готова брати чемпіонат світу. Багато гравців з основного складу ще не досягли свого ігрового піку, тому, думаю, що вони будуть реальними претендентами на перемогу на майбутньому Євро-2024 та наступному ЧС-2026, але не на цьому мундіалі.

Де відбувся і як пройшов перший чемпіонат світу з футболу.

Аргентина

П’ятим претендентом на трофей є збірна Аргентини, на яку «Фавбет» дає коефіцієнт 10,00. Зараз ця національна команда знаходиться у неймовірній формі. Аргентинці не програють вже 33 поєдинки поспіль, що є найдовшою серією в їхній футбольній історії. 

Минулого року аргентинці перемогли на Кубку Америки вперше з 1993-го року. Чемпіонат світу Аргентина вигравала ще давніше – у 1986-му. Цього року вони намагатимуться повторити досягнення, та зробити це їм буде вкрай важко.

Збірна Аргентини – командне фото
Командне фото збірної Аргентини перед матчем кваліфікації. Фото: sportsbrief.com

Склад у Аргентини бойовий, але, на мою думку, для перемоги на ЧС-2022 його не вистачить. До атаки питань нема – Мессі, Ді Марія, для яких це буде останній мундіаль в кар’єрі, вони будуть робити різницю в атакі з допомогою Лаутаро Мартінеса та Пауло Дібали. 

А ось до щодо надійності оборони Аргентини виникають великі сумніви. Окрім, напевно, Крістіана Ромеро, жоден з оборонців не є топ-зіркою світового футболу. За Аргентину досі виступає 34-річний центральний захисник Ніколас Отаменді, що лише підтверджує обмеженість вибору у тренера Ліонеля Скалоні. На мій погляд, не найсильніша захисна ланка та коротка лава запасних завадить Аргентині провести всі матчі мундіалю на високому рівні.

Коли почнеться і де відбудеться Чемпіонат світу з футболу 2022.

Інші претенденти

Це була п’ятірка головних претендентів на перемогу на ЧС-2022, але є ще кілька збірних, які можуть позмагатися за трофей. Німеччина, Нідерланди, Португалія та Бельгія не є фаворитами турніру, але ці команди можуть нав’язати боротьбу будь-якій збірній. Коефіцієнт на перемогу Німеччини складає 12,00, а шанси інших трьох команд «Фавбет» оцінює у 13,00

Окремо виділю збірну Німеччини. На мій погляд, вона має навіть більше шансів на перемогу, ніж Аргентина. На відміну від латиноамериканців, Бундестім володіє більшим набором топ-виконавців та не має слабких позицій. З таким підбором гравців Хансі Флік може собі дозволити ротувати склад без втрати якості, що дозволить рівномірно розподілити навантаження та не відчувати втоми через виснажливий календар чемпіонату світу.

На цьому ЧС є нововведення по визначенню офсайду, читайте у статті Офсайд у футболі яка технологія допомагає зафіксувати офсайд у Катарі.

Найкращий бомбардир

«Фавбет» також дає можливість зробити ставку на найкращого бомбардира майбутнього мундіалю. До п’ятірки головних претендентів на золоту бутсу увійшли Гаррі Кейн, Кіліан Мбаппе, Карім Бензема, Кріштіану Роналду та Ліонель Мессі. Найбільше букмекер вірить у Кейна, даючи на нього коефіцієнт 8,00. Я більш докладно розповів про ставки на кращого бомбардира чемпіонату світу у окремій статті.

Хто стане найкращим бомбардиром ЧС-2022
Коефіцієнти на головних претендентів на звання найкращого бомбардиру мундіалю

На мою думку, недооціненим є Карім Бензема, коефіцієнт на якого складає 12,00. Француз провів шалений минулий сезон і є головним претендентом в голосуванні на «Золотий м’яч». Гадаю, що Бензема має не менше шансів, ніж Кейн, щоб здобути цю нагороду.

Avatar photo

Автор: Віталій Лазобко

Привіт! Мене звуть Віталік, мені 20. Футбол в моєму житті з самого дитинства, сам професійно займаюся ним вже 15 років, стежу за всіма новинами, результатами, чутками і трансферами в цьому виді спорту. З моїх статей можна дізнатися не тільки найсвіжішу і актуальну інформацію зі світу футболу, але також знайти для себе нові цікаві факти про футболістів, тренерів або футбольні клуби, яких до цього не знали )

Залишити відповідь

18 + fourteen =