in

Ставки на кращого бомбардира ЧС 2022 з футболу

До чемпіонату світу 2022 з футболу залишилось менше двох місяців. Нещодавно ми вже розбирали шанси топ-збірних на перемогу на ЧС, а сьогодні розповімо про тих, хто має найбільше шансів виграти «Золоту бутсу» мундіалю.

Я проаналізую коефіцієнти, які надає «Фавбет», а також зроблю власний прогноз, судячи з поточних виступів гравців. Якщо порівнювати коефіцієнти на бомбардирів від «Фавбет» та «Паріматч», вигідніше ставити саме у «Фавбет». У цій БК коефіцієнти на кожного претендента з топ-5 вищі, ніж у конкурента.

5. Ліонель Мессі, Аргентина

Ліонель Мессі у грі за збірну Аргентини
Мессі у футболці збірної Аргентини. Фото: en.psg.fr

Доволі дивно бачити Ліонеля Мессі серед претендентів на «Золоту бутсу» мундіалю, адже в останні роки аргентинець більше грає на команду, опускаючись нижче за м’ячем та створюючи нагоди для партнерів. Приклад цьому – нинішній сезон Ліги 1, де Мессі забив 4 голи, а віддав 7 результативних передач. У відборі до ЧС-2022 Лео також був далеким від звання найкращого бомбардира, посівши п’яте місце з 7 голами.

Так, у нещодавніх товариських матчах Мессі зробив по дублю у ворота Гондурасу та Ямайки, але рівень цих команд далекий від тих, які будуть протистояти Аргентині на чемпіонаті світу. Коефіцієнт на те, що Ліонель Мессі стане найкращим бомбардиром турніру складає 15.00, та на мій погляд, аргентинець «Золоту бутсу» не здобуде. Умовний Неймар, якого «Фавбет» оцінює у 17.00 має більше шансів на те, щоб стати кращим снайпером мундіалю.

4. Кріштіану Роналду, Португалія

Кріштіану Роналду у складі збірної Португалії
Роналду в якості капітаза збірної Португалії. Фото: theguardian.com

Шанси капітана Португалії на перемогу у бомбардирській гонці «Фавбет» оцінює у 13.00. Початок сезону видався для Роналду невдалим. Всі ці гойдалки з трансфером Кріштіану з «Манчестер Юнайтед» влітку ні до чого не призвели, а лише згубно позначились на його фізичній формі через неповноцінну предсезонну підготовку. Тен Хаг також був не в захваті від поведінки португальця і в нинішньому сезоні АПЛ Роналду вийшов у стартовому складі лише одного разу. Свій єдиний гол в цьому сезоні Кріш забив у Лізі Європи «Шерифу» і то з пенальті.

Тож, дивлячись на невдалі виступи португальської зірки в «МЮ», а також на мляву гру у нещодавніх матчах Ліги націй, особисто в мене є великі сумніви, що майбутній мундіаль стане феєричним для Роналду.

3. Карім Бензема, Франція

Бензема у збірній Франції
Карім Бензема у матчі за національну збірну Франції. Фото: goal.com

Карім Бензема зараз у своїй найкращій формі. У минулому сезоні він став найкращим бомбардиром Ліги чемпіонів та чемпіонату Іспанії, виграв з «Реалом» чемпіонат, ЛЧ та зараз вважається головним претендентом на «Золотий м’яч». Тож до ЧС-2022 французький нападник підходить у піднесеному стані, розуміючи, що вдалий виступ на мундіалі майже гарантує йому ЗМ.

Якщо у «Реалі» Бензема виконує роль класичного завершувача атак, то у збірній він більше підіграє партнерам. Гадаю, що у Франції будуть робити ставку на Мбаппе, як на головну ударну силу, тому Каріму буде вкрай важко здобути звання найкращого бомбардира. БК «Фавбет» дає коефіцієнт на цю подію 12.00.

Дізнайтесь також, хто виграє чемпіонат світу з футболу 2022.

2. Кіліан Мбаппе, Франція

Кіліан Мбаппе у складі збірної Франції
Кіліан Мбаппе у нещодавньому матчі Ліги націй. Фото: psgtalk.com

Мбаппе – головна зірка збірної Франції. На минулому ЧС-2018 йому було лише 19, а він вже був основним гравцем збірної, забив 4 голи на мундіалі та допоміг французам виграти ЧС. Пройшло 4 роки, Кіліан зміцнів, став більш досвідченим та готовий розривати захист суперників у Катарі. «Фавбет» оцінює шанси Мбаппе на «Золоту бутсу» у 9.00. Швидкість, техніка та молодість – головні козирі 23-річного нападника. Біографія Мбаппе.

Єдине, що може завадити гравцю «ПСЖ» – його слабка психологія. Варто лише згадати минуле Євро-2020, де у Мбаппе не пішла гра, його критикували вболівальники, а після незабитого пенальті у післяматчевій серії зі Швейцарією він взагалі хотів завершувати кар’єру у збірній. Залишається сподіватись, що на майбутньому мундіалі історія не повториться і ми побачимо Кіліана у всій красі.

1. Гаррі Кейн, Англія

Капітан збірної Англії Гаррі Кейн
Найкращий бомбардир минулого чемпіонату світу Гаррі Кейн. Фото: transfermarkt.my

Кейн є головним претендентом на «Золоту бутсу» у букмекерів. Його шанси оцінюють коефіцієнтом 8.00. На мою думку, англійський нападник насправді є головним фаворитом на звання кращого бомбардиру мундіалю.

Так, можливо, за ігровими якостями він трохи поступається Мбаппе або Бензема, але у Кейна є головна перевага перед цими гравцями. На відміну від Франції, де голи можуть розподілятись порівну між гравцями атаки, Англія в основному грає на Кейна. Тобто, просто кажучи, Мбаппе та Бензема можуть завадити одне одному виграти «Золоту бутсу». Ставки на збірну Англії.

Крім того, Кейн у неймовірній формі. У кваліфікації до ЧС-2022 він став найкращим бомбардиром разом з нападником Нідерландів Мемфісом Депаєм, забивши 12 голів у 8 матчах. На минулому Євро Кейн забив 4 голи, а на мундіалі 2018-го став найкращим бомбардиром з 5 забитими м’ячами. 

Також плюсом для перемоги Кейна у бомбардирський гонці є група збірної Англії. Не думаю, що США, Іран та Уельс створять якісь проблеми для англійців, а для самого Гаррі це хороший шанс забити якомога більше голів.

Хто стане найкращим бомбардиром ЧС-2022

Проаналізувавши статистику та нинішню форму гравців можна зробити висновок, що Гаррі Кейн по праву є головним претендентом на «Золоту бутсу». Він знаходиться у хорошій формі, прекрасно завершує атаки, і, до того ж, Англії пощастило з групою.

Бензема та Мбаппе теж мають непогані шанси стати найкращим бомбардиром мундіалю, але наявність двох таких топ-форвардів, поруч ще й з Грізманом, робить їхні шанси на успіх нижчими. Гадаю, що від Франції ми побачимо багато голів, але забиті вони будуть різними гравцями, тож представник цієї збірної «Золоту бутсу» не виграє.

Завадити стати кращим бомбардиром будь кому із топу мможе нова система визначення офсайду, яка зафіксує навіть мілліметрове положення поза грою і чітко визначить момент передачі, тому що відстежує м’яч. Детально читайте у статі про офсайд у футболі.

Для Мессі та Роналду цей мундіаль скоріш за все останній в кар’єрі. Ці легендарні футболісти вже не демонструють тієї результативності, яка була кілька років тому. Так, досвід на таких змаганнях теж вкрай важливий, але їхні виступи на клубному рівні наводять на сумніви, що вони зможуть всерйоз конкурувати у бомбардирській гонці.

Шостим претендентом є бразилець Неймар, перемога якого оцінюється у 17.00. На мою думку, букмекери недооцінили зірку «ПСЖ», який останнім часом демонструє непогані результати у Франції та Лізі чемпіонів. Та Неймару може завадити те саме, що і Мбаппе з Карімом. Наявність у команді Вінісіуса Жуніора, Річарлісона, Рафіньї каже нам про те, що голів від Бразилії ми побачимо вдосталь, але розподілені вони будуть серед декількох гравців атакувальної ланки. Дізнайтесь, які ставки на збірну Бразилії можна зробити.

Відповіді на питання

Хто є головним претендентом на «Золоту бутсу» ЧС-2022?

Головним претендентом на звання кращого бомбардиру мундіалю букмекери вважають англійського нападника Гаррі Кейна та оцінюють його шанси коефіцієнтом 8.00.

На що звертати увагу при виборі свого кандидата на звання найкращого бомбардира ЧС-2022?

Щоб спрогнозувати найкращого бомбардира мундіалю, треба звертати увагу на нинішню форму гравця, як він проводить сезон у клубі та як виступав в останніх матчах збірної. Також треба звернути увагу на групу цієї збірної на ЧС, з якими суперниками вона гратиме та як далеко зможе пройти у плей-офф.

Де краще зробити ставку на бомбардира ЧС-2022?

Зробити ставку можна у БК «Фавбет» або «Паріматч». Ми рекомендуємо саме першу контору, адже там вищі коефіцієнти на всіх претендентів, ніж у конкурента.

Avatar photo

Автор: Віталій Лазобко

Привіт! Мене звуть Віталік, мені 20. Футбол в моєму житті з самого дитинства, сам професійно займаюся ним вже 15 років, стежу за всіма новинами, результатами, чутками і трансферами в цьому виді спорту. З моїх статей можна дізнатися не тільки найсвіжішу і актуальну інформацію зі світу футболу, але також знайти для себе нові цікаві факти про футболістів, тренерів або футбольні клуби, яких до цього не знали )

Залишити відповідь

thirteen + 20 =