in

Скільки голів забив Кріштіану Роналду за кар’єру

За 20 років професійної кар’єри Кріштіану Роналду забив 701 гол та віддав 223 асисти на клубному рівні. У складі збірної Португалії на його рахунку 118 забитих м’ячів та 43 результативні передачі.

Я детально розповім про голи португальця за кожен клуб, а також за національну збірну, спираючись на дані сайту transfermarkt.world. Також розповім про голи Кріштіану головою та прямими ударами зі штрафних. 

За кар’єру – 819

Всього за кар’єру на рахунку Кріштіану Роналду 819 забитих голів. Перший гол у професійному футболі португалець забив за «Спортинг» у своєму дебютному поєдинку чемпіонату Португалії проти «Морейренсе». На той момент йому було 17 років 8 місяців і 2 дні, що зробило його наймолодшим автором голу в історії клубу. 

Додам, що в тому ж поєдинку Роналду не обмежився одним голом, оформивши дубль вже в додатковий час. Цей м’яч став для нападника першим голом головою. 

Один з найкращих футболістів у світі Кріштіану Роналду
Один з найкращих футболістів в історії футболу Кріштіану Роналду. Фото: dailymail.co.uk

«Спортинг» – 5

У складі лісабонського клубу тоді ще молодий португалець провів лише рік. За 31 матч у складі столичного клубу він забив 5 голів. Перед сезоном 2003/04 18-річний португалець перейшов до «Манчестер Юнайтед» за 19 млн євро.

Дізнайтесь, скільки дітей виховує Кріштіану.

«Манчестер Юнайтед» – 145

По-справжньому зіркою Роналду став у складі «МЮ». У кар’єрі Кріштіану були два періоди у стані «червоних дияволів» – з 2003 по 2009 та з 2021 по 2022. Загалом португалець провів за англійський клуб 8 сезонів, зіграв 346 поєдинків, в яких забив 145 голів.

Сезон 2007/08 став найбільш продуктивним для Роналду у складі «червоних». У 49 матчах того розіграшу нападник забив 42 голи в усіх турнірах.

Влітку 2009-го «Реал Мадрид» купив португальця у МЮ за 94 млн євро.

«Реал Мадрид» – 450

Найкращі роки Роналду провів у складі мадридського «Реалу». Це підтверджує і статистика його виступів – за 9 сезонів в Іспанії Кріштіану забив більше половини своїх голів за кар’єру, а саме 450. Це робить португальця найкращим бомбардиром «вершкових» в історії. Зазначу, що зробив він це за 438 поєдинків, тобто в середньому португалець забивав більше голу за матч.

Роналду з трофеєм Ліги чемпіонів
Роналду після перемоги в Лізі чемпіонів з мадридським «Реалом». Фото: dazn.com

Найкращим сезоном для Кріштіану став розіграш 2014/15, де він забив 61 гол у 54 матчах. Цей показник зробив його рекордсменом «Реалу» за кількістю голів в сезоні.

Також Роналду є найкращим бомбардиром в історії мадридського дербі з 22 голами.

«Ювентус» – 101

За «Ювентус» Роналду виступав з 2018-го по 2021. За цей час він зіграв за клуб 134 поєдинки в усіх турнірах та забив 101 гол. 

У сезоні 2019/20 Кріштіану забив за «Ювентус» 37 голів у 46 поєдинках, завдяки чому став рекордсменом італійського клубу за кількістю голів за сезон.

Ліга чемпіонів – 140

Кріштіану Роналду є найкращим бомбардиром в історії Ліги чемпіонів. У цьому турнірі на рахунку Роналду 140 голів у 183 матчах. 

У Лізі чемпіонів 2013/14 португалець забив аж 17 м’ячів та став рекордсменом Ліги чемпіонів УЄФА та Кубка європейських чемпіонів за кількістю голів у сезоні.

Також нападник є рекордсменом ЛЧ за кількістю хет-триків. Він забивав щонайменше 3 голи у восьми матчах цього турніру. А у розіграші ЛЧ 2015/16 Кріш оформив одразу три хет-трика, що робить його рекордсменом за кількістю хет-триків за сезон в ЛЧ.

Збірна Португалії – 118

Роналду дебютував за збірну Португалії у 2003-му. З того час він зіграв за національну команду 196 поєдинків, у яких відзначився 118 голами. Це робить його не тільки найкращим бомбардиром в історії Португалії, а й найкращим снайпером взагалі в історії національних збірних.

Кріштіану у формі збірної
Фото: espn.com

Найкраще у Кріштіану виходило грати на чемпіонатах Європи. За 24 поєдинки в рамках ЧЄ він забив 14 голів, завдяки чому є найкращим бомбардиром в історії цього турніру.

На чемпіонатах світу результативність Роналду теж досить непогана – 22 поєдинки та 8 забитих м’ячів.

Зі штрафних ударів – 58

Останнім часом штрафні удари у виконанні Кріштіану майже не несуть загрози. Але у період першого приходу в «Манчестер Юнайтед» та під час виступів у складі «Реалу» він дуже добре виконував штрафні удари.

На відміну від Мессі, який виконує стандарти «на техніку», Роналду більше покладається на силу удару, намагаючись прошити воротаря потужним пострілом. Всього ж на рахунку нападника 58 точних ударів зі штрафних.

Дізнайтесь, хто виграв у змаганні по штрафним ударам між Зіданом та Роналду.

Стійка Роналду під час виконання штрафного удару
Фірмова стійка Роналду під час виконання штрафного удару. Фото: bola.net

Головою – 112

Кріштіану Роналду володіє неймовірно високим стрибком, що дозволяє йому перевисіти в повітрі майже будь-якого захисника та завдати удару по воротам головою. За кар’єру португалець забив 112 голів з другого поверху.

Avatar photo

Автор: Віталій Лазобко

Привіт! Мене звуть Віталік, мені 20. Футбол в моєму житті з самого дитинства, сам професійно займаюся ним вже 15 років, стежу за всіма новинами, результатами, чутками і трансферами в цьому виді спорту. З моїх статей можна дізнатися не тільки найсвіжішу і актуальну інформацію зі світу футболу, але також знайти для себе нові цікаві факти про футболістів, тренерів або футбольні клуби, яких до цього не знали )

Залишити відповідь

thirteen − twelve =