in

Топ-10 українських сайтів про футбол

Я проаналізував українські сайти, які пишуть про футбол. У топ-10 потрапили корисні для читачів проєкти: зі свіжими новинами про футбол України і світу, чітким розділом на рубрики, додатковим функціоналом для обговорення новин і публікацій. 

Розповідаю про найкращі футбольні сайти, з яких я сформував топ-10. 

10. ua-football.com 

Сайт ua-football.com

На сайті представлені новини з українського та світового футболу. 

У розділі «Ставки» публікуються прогнози на найближчі футбольні поєдинки. У вкладці «Відео» розміщуються огляди топ-матчів та інколи публікуються цікаві тематичні відео. Вкладка «Спорт» відкриває доступ користувачу до новин з інших видів спорту. 

Відвідувач сайту може вибрати мову, якою хоче читати новини: російською чи українською. Також цей сайт має свій телеграм канал, де слідкувати за новинами ще зручніше. 

9. football.ua 

Сайт football.ua

Окрім традиційних футбольних новин України та світу, на сайті присутньо багато різноманітних функцій. Відеоогляди поєдинків, фотозвіти з найважливіших футбольних подій світу, а також розклад футбольних трансляцій на українських телеканалах. 

Окремо відзначу розділ «Конференції», де відвідувачі можуть подискусувати або задати питання автору сайту. Серед тем обговорювання – німецька Бундесліга, УПЛ, Ла Ліга, Серія А та УПЛ. 

Серед функціоналу, який робить цей сайт не схожим на інші, виділяються підрозділи «Тести» та «Правила життя». У тестах відвідувач може пройти опитування стосовно відомих футболістів, тренерів чи клубів. У другому розділі публікуються статті про правила життя відомих футбольних людей. В них детально описується футбольний шлях та історія успіху топ-футболістів.

Як змінилось правило визначення офсайду у новому сезоні? Дізнайтесь зі статті про офсайд у футболі: навіщо ввели офсайд, які технології допомагають його визначити і чим відрізняється АПЛ від інших чемпіонатів у визначенні положення поза грою.

8. football-ukraine.com

Сайт football.ua

Сайт виключно з новинами про вітчизняний футбол. Якщо читач хоче дізнатись про найсвіжіші трансфери та слухи, виступи наших команд у єврокубках, результати УПЛ або Кубку України, він може вибрати відповідний розділ, де представлені публікації виключно на одну з цих тем. Також можна окремо обрати клуб, про який хочеш дізнатись більше: останні результати команди, актуальні новини. Сайт представлений українською мовою.

7. sport.ua

Сайт sport.ua

На сайті публікують актуальні новини з усіх популярних видів спорту: футбол, баскетбол, хокей, формула-1, теніс, бокс та біатлон, але акцент робиться саме на футбол. Тут можна знайти новини з українського та світового футболу, рейтинги клубів, ФІФА та УЄФА, прогнози на різноманітні види спорту. 

Також є розділи «Спортивний календар» та «Словник». Календар – актуальні спортивні події на весь наступний рік. У словнику є велика кількість публікацій, у яких пояснюється значення спортивних термінів. Дуже корисна функція для новачків, які хочуть більше дізнатись про конкретний вид спорту. Сайт можна читати як українською, так і російською.

6. footballtransfer.com.ua

Найкращий український сайт про трансфери

Сайт для тих, хто цікавиться трансферами. Читач знайде інформацію про трансферні чутки та офіційні переходи по всьому світу. Можна вибрати країну та дізнатись найсвіжіші новини лише з цього чемпіонату.

У розділі «Відео» читачі знайдуть нарізки з досягненнями українських футболістів: красиві голи та асисти. Володарі Android мають змогу встановити мобільний додаток сайту, щоб зручніше та швидше отримувати всю актуальну інформацію. Є дві версії сайту – російська та українська.

5. ua.tribuna.com

Один з найвідоміших українських сайтів, присвячених спорту. У вкладці «Футбол» читач може обрати турнір, команду або конкретного гравця, про якого хоче дізнатись. Окрім футбольних новин, на сайті окремо виділені, біатлон, баскетбол, теніс та покер. У розділі «Більше» подані інші менш популярні види спорту.

Також цікавий розділ – «Блог», де публікуються різні цікаві статті та топи. Користувач сам обирає мову сайту – російську чи українську.

4. footboom.com

Я вважаю footboom.com одним з найкращих українських футбольних сайтів. Функціонал у нього дуже насичений та різноманітний. Окрім традиційних новин світового футболу, на сайті представлені прогнози на поєдинки, відеоогляди матчів. 

Окремо виділена вкладка «Трансфери», де публікуються останні переходи та трансферні чутки. З цікавого виділю вкладку «Рубрики», де, наприклад, можна знайти інформацію щодо українців, які виступають за кордоном, переглянути телепрограму з розкладом трансляцій, футбольні терміни. Також є розділ «Форум», де читачі обговорюють футбольні новини.

3. football24.ua

На сайті представлені виключно футбольні новини України та світу. Є відеоогляди матчів, прогнози на поєдинки та цікаві статті. Також є окремий розділ для трансферів та прогнозів на найближчі поєдинки. 

На сайті кожен може залишити свої прогнози на матчі, але для цього потрібно пройти реєстрацію. 

У football24 є мобільний додаток, який можна завантажити на iOS, Android та Windows. Можна самостійно переключати версії сайту з російської на українську чи навпаки.

2. sportarena.com

Сайт sportarena.com

На сайті публікують новини про український футбол, єврокубки, Чемпіонат світу–2022, а також топ-5 футбольних чемпіонатів. Також представлені новини з боксу, тенісу, баскетболу, хокею, кіберспорту та інших видів спорту. У розділі «Відео» читач знайде відеоогляди поєдинків. 

Доволі зручний сайт для тих, кого цікавлять тільки найактуальніші новини футболу та інших видів спорту. Як і більшість українських сайтів нашого топу, цей також представлений двома мовами на вибір: українською та російською.

1. terrikon.com

Сайт terrikon.com

На мою думку, terrikon.com є одним з найкращих, якщо не найкращим українським сайтом з футбольними новинами. Є три версії сайту: російська, українська та англійська. Новини теж розділені за турнірами та країнами. Цікавий розділ – «Чтиво терикону», де публікуються статті з власними думками авторів сайту.

Окремим розділом на сайті виділені новини про донецький «Шахтар», його матчі, склад та трансфери. У розділі «Інше» також представлені новини з інших видів спорту та різноманітні блоги з авторськими колонками.

Avatar photo

Автор: Віталій Лазобко

Привіт! Мене звуть Віталік, мені 20. Футбол в моєму житті з самого дитинства, сам професійно займаюся ним вже 15 років, стежу за всіма новинами, результатами, чутками і трансферами в цьому виді спорту. З моїх статей можна дізнатися не тільки найсвіжішу і актуальну інформацію зі світу футболу, але також знайти для себе нові цікаві факти про футболістів, тренерів або футбольні клуби, яких до цього не знали )

коментар

Залишити комент
  1. Вважаю спортарену більш популярним і цікавим футбольним сайтом, терикон, ну такеее

Залишити відповідь

twelve − three =