in

Прогноз на другий тур чемпіонату Англії з футболу

Я детально розберу кожен матч наступного туру англійської Прем’єр-ліги і дам прогнози на другий тур АПЛ. І хоч на початку чемпіонату важко робити будь-які прогнози, я знайшов цікаві ставки з високими коефіцієнтами.

«Астон Вілла» – «Евертон»

Другий тур АПЛ розпочнеться у суботу 13 серпня поєдинком «Астон Вілла» – «Евертон». Обидві команди розпочали сезон з поразок: «іриски» мінімально поступились «Челсі», а «Вілла» програла новачку чемпіонату «Борнмуту» (2:0).

Гра «Астон Вілли» у першому турі викликає багато питань. Після непоганого трансферного вікна з придбанням Дієго Карлоса, Бубакара Камара та оформлення повноцінного трансферу Феліпе Коутіньо здавалось, що команда зможе навіть претендувати на місце у єврокубках. Та поразка дебютанту АПЛ з мізерною кількістю моментів доводить, що Стівену Джеррарду треба ще попрацювати над грою своїх підопічних.

Тренер Стівен Джеррард
Стівен Джеррард під час поєдинку проти «Борнмуту». Фото: expressandstar.com

«Евертон» в це трансферне вікно не був активним. Підписали двох гравців з вилитівшего «Бернлі» – Джеймса Тарковскі та Дуайта МакНіла, але продали свою головну зірку Річарлісона. У першому турі з лондонцями «Евертон» виглядав непогано, мав 2-3 хороших моменти та міг навіть вирвати нічию.

Я вважаю, що гольової феєрії цей поєдинок нам не подарує, а футболісти гратимуть обережно, думаючи в першу чергу про те, щоб не пропустити. Тому, ми пропонуємо взяти нічию в одному з таймів за коефіцієнт 1.50. Додам, що ця ставка вигравала в останніх п’яти поєдинках між цими командами.

«Арсенал» – «Лестер»

У першому турі «Арсенал» не без проблем обіграв «Крістал Пелас». Забивши на 20-й хвилині, підопічні Артети віддали м’яч супернику, який мав два стовідсоткових моменти, щоб відігратися. Але зусиллями голкіпера Ремсдейла «каноніри» зберегли ворота сухими, а на 85-й хвилині закріпили перевагу другим голом.

«Лестер» розпочав сезон АПЛ поєдинком з «Брентфордом». Виграючи до 61-ї хвилини 2:0, вони в підсумку спромоглися лише на нічию (2:2), а на 90-й хвилині взагалі могли залишитись без очок, але гол, який забив «Брентфорд», не зарахували через положення поза грою.

На цей поєдинок мій прогноз – індивідуальний тотал «Арсеналу» більше 1,5 за коефіцієнт 1.53. За цей самий коефіцієнт можна взяти й перемогу «канонірів», але на мій погляд саме ІТ1 Б(1,5) є більш безпечним варіантом.

«Брайтон» – «Ньюкасл»

Після продажу двох основних футболістів Іва Біссума та Марка Кукурельї «Брайтон» не втратив у якості гри. Клуб на виїзді здолав «Манчестер Юнайтед», перегравши «манкуніанців» не тільки за рахунком, а й за кількістю очікуваних голів: 1,73 проти 1,42. «Ньюкасл» спокійно розібрався з новачком АПЛ «Ноттінгем Форест» (2:0), завдавши при цьому аж 23 удари.

У цьому протистоянні я очікую на голи з обох сторін, тому пропоную ставку на те, що обидві команди заб’ють. «Фавбет» дає прекрасний коефіцієнт на цю подію – 1.85.

«Манчестер Сіті» – «Борнмут»

У першому турі «Манчестер Сіті» впевнено переміг «Вест Гем» (2:0), а головне літнє придбання «містян» – Ерлінг Холланд – відзначився дублем. «Борнмут» також переміг у першому турі з аналогічним рахунком, здолавши «Астон Віллу». 

Нападник Ерлінг Холланд
Ерлінг Холланд виконує пенальті у ворота «Вест Гему». Фото: premierleague.com

Та на мій погляд, навіть не дивлячись на хорошу гру «Борнмута» у першому турі, розгрому від «містян» їм не уникнути. Той таки Холланд, який відверто провалив поєдинок за Суперкубок Англії, намагатиметься реабілітуватись перед вболівальниками та буде налаштовуватись на кожен поєдинок. Гадаю, що можна взяти перемогу «Манчестер Сіті» в обох таймах з коефіцієнтом 1.66.

«Саутгемптон» – «Лідс»

«Саутгемптон» розпочав сезон з крупної поразки «Тоттенгему» (4:1), хоч і перемагав по ходу поєдинку. А «Лідс», навпаки, пропустивши першими, зміг відігратися та навіть здобути перемогу у матчі з «Вулверхемптоном». Обидва поєдинки вийшли видовищними та багатими на голи і моменти. Але в очних зустрічах ці команди не відрізняються результативністю. 

На цей поєдинок я дам ризикований прогноз з високим коефіцієнтом, але який є цілком здійсненим. Я рекомендую взяти діапазон голів у матчі 2-3. Тобто, це означає, що у поєдинку командам треба буде забити 2 або 3 голи. Букмекерська контора «Фавбет» дає на це коефіцієнт 1.92. 

«Вулверхемптон» – «Фулгем»

«Вулверхемптон», програвши перший матч, намагатиметься вдома реабілітуватись у матчі з дебютантом Прем’єр-ліги «Фулгемом». «Дачники» зараз у піднесеному настрої, адже змогли відібрати очки у самого «Ліверпуля», зігравши 2:2.

Цього літа до «вовків» приєднався лише один новачок – центральний захисник Натан Коллінз з «Бернлі». На мій погляд, у цьому сезоні клуб не ставить ніяких серйозних задач, плануючи завершити чемпіонат десь у середині таблиці. «Фулгем», навпаки, провів прекрасну трансферну кампанію, підписавши Жоао Пальнью, Манора Соломона, Кевіна Мбабу та Бернда Лено. Видно, що керівництво клубу дуже хоче залишитися в АПЛ і на наступний сезон.

Я прогнозую в’язкий поєдинок з малою кількістю голів та небезпечних моментів. Тим паче, «Вулверхемптон» часто грає у закритий футбол, де долю поєдинку вирішує один забитий м’яч. Тому мій прогноз – ТМ(2,5). Додам, що останні 7 поєдинків між цими командами завершились саме з таким результатом. До речі, коефіцієнт на подію доволі високий – близько 1.75.

«Брентфорд» – «Манчестер Юнайтед»

Я вже розповідав, що свій перший поєдинок у новому сезоні АПЛ «Брентфорд» зіграв у нічию з «Лестером», а «Манчестер Юнайтед» вдома поступився «Брайтону». 

У минулому сезоні МЮ також був дуже нестабільною командою, але в обох поєдинках зумів здолати «Брентфорд». Можливо, взяти перемогу «манкуніанців» за 2.05 є непоганим варіантом, але я пропоную звернути увагу на ТБ(2,5). По-перше, обидві команди вміють забивати та мають у своєму складі прекрасних виконавців в атаці. По-друге в усіх трьох поєдинках між цими командами, включаючи товариську зустріч, був пробитий цей тотал. 

Тен Хааг ще не встиг поставити свою гру в МЮ, тому від «червоних дияволів» у найближчий час можна очікувати хитку гру та нестабільні результати. На тотал більше 2,5 голів можна поставити у «Фавбет» за 1.82.

Головний тренер Манчестер Юнайтед
Головний тренер МЮ Ерік тен Хааг під час поєдинку з «Брайтоном». Фото: manutd.ca

«Ноттінгем Форест» – «Вест Гем»

Вийшовши до АПЛ, «Ноттінгем Форест» проводить прекрасну трансферну кампанію, витративши на нових гравців вже близько 95 млн євро. У стартовому складі на перший тур проти «Ньюкаслу» вийшло одразу 6 новачків. Та це не допомогло дебютанту Прем’єр-ліги – «Ноттінгем» без шансів поступився (0:2), не створивши майже нічого біля воріт суперника. Показник їхніх очікуваних голів склав лише 0,24 за 90 хвилин.

«Вест Гем» також програв у першому турі з ідентичним рахунком. Та поступились «молотобійці» діючим чемпіоном АПЛ «Манчестер Сіті», тому якісь висновки робити зарано. У минулому сезоні «Вест Гем» посів сьоме місце та вийшов до Ліги конференцій, а цього літа витратив вже близько 111 млн євро на нових гравців. Гадаю, що керівництво ставить перед Девідом Мойєсом амбітні цілі на сезон 2022/23, підтверджуючі це активною роботою на трансферному ринку.

Що стосується прогнозу на майбутній поєдинок, я вважаю, що «Вест Гем» є фаворитом протистояння, не зважаючи на те, що грає на виїзді. Я пропоную взяти спарену ставку: «Вест Гем» виграє 1-й тайм або матч та ТБ(1,5). Це означає, що «молотобійці» повинні виграти або в першому таймі, або загалом у матчі та загальний тотал поєдинку має бути більше, ніж 1,5. Можливість поставити таку ставку є у компанії «Фаворит» у розділі «Спеціальні», а коефіцієнт на подію складає 1.73.

«Челсі» – «Тоттенгем»

Центральним поєдинком другого туру АПЛ є протистояння «Челсі» та «Тоттенгема». Обидві команди стартували з перемоги та для обох головне завдання на сезон – потрапляння до топ-4 та вихід у Лігу чемпіонів.

«Челсі» не без проблем переміг «Евертон», забивши єдиний гол з пенальті. Після від’їзду двох основних центральних захисників Антоніо Рюдігера та Андеаса Крістенсена «сині» на їх місце придбали одного Каліду Кулібалі. Звісно, з «Брайтона» був придбаний захисник Марк Кукурелья, який номінально є лівим латералем, більш спрямованим на атаку. Тож по ходу цього сезону «Челсі» може відчувати проблеми в обороні. 

«Тоттенгем» же в першому турі розправився з «Саутгемптоном» (4:1). «Шпори» цього літа витратили близько 100 млн євро на трансфери, придбавши Рішарлісона, Біссума, Перішича та молодого правого латераля Джеда Спенса. Очевидно, що цими трансферами Антоніо Конте дає зрозуміти всім, що всерйоз налаштований боротися за найвищі місця у цьому сезоні.

Центральний матч 2-го туру АПЛ
На нашу думку «Тоттенгем» найближчими вихідними відбере очки у «Челсі». Фото: premierleague.com

За котировками букмекерів «Челсі» є фаворитом протистояння, але на мій погляд «Тоттенгем» має нав’язати боротьбу «синім». Прогноз – «Тоттенгем» не програє за коефіцієнт 1.65.

«Крістал Пелас» – «Ліверпуль»

Обидві команди розпочали сезон вкрай невдало. «Крістал Пелас» хоч і мав моменти, поступився «Арсеналу» (2:0), а «Ліверпуль» втратив очки з новачком чемпіонату «Фулгемом» – 2:2. 

«Ліверпуль» провів прекрасний поєдинок за Суперкубок Англії проти «Манчестер Сіті», тому я впевнений, що невдача у першому турі АПЛ – випадковість, яку Клопп та його підопічні намагатимуться виправити вже з наступного туру перед власними вболівальниками. І хоч «Крістал Пелас» провів непоганий матч проти «Арсеналу», у перемозі «мерсесайдців» я не сумніваюсь. Більш того, на мій погляд, «Ліверпуль» не обмежиться мінімальною перемогою. Тому ставка – Ф1(-1,5) за коефіцієнт 1,58. Розшифрую: фора першої команди (-1,5), тобто треба, щоб команда Клоппа виграла з різницею в 2 або більше м’ячів.

Avatar photo

Автор: Віталій Лазобко

Привіт! Мене звуть Віталік, мені 20. Футбол в моєму житті з самого дитинства, сам професійно займаюся ним вже 15 років, стежу за всіма новинами, результатами, чутками і трансферами в цьому виді спорту. З моїх статей можна дізнатися не тільки найсвіжішу і актуальну інформацію зі світу футболу, але також знайти для себе нові цікаві факти про футболістів, тренерів або футбольні клуби, яких до цього не знали )

коментарів

Залишити комент
  1. Брайтон приємно вразив у матчі з Манчестер Юнайтед, тож я підтримую ставку, що вони зможуть як мінімум забити гол. На фоні МЮ команда виглядала невимушено і нібито дуже легко створювала моменти. Наче і не помітно, що Іва Біссума та Марк Кукурелья пішли з команди)

    А от із тоталом більше на матч МЮ проти Брентфорда будуть питання) Видається наче ми бачимо той самий Манчестер, що й рік тому. А це означає – погана гра, псіхуючі футболітсти і мінімальна поразка.

    • МЮ із Брайтоном, не дивлячись на поразку, мав доволі багато моментів. Впевнений, що тен Хааг зробить висновки і з кожним туром ми будемо бачити все кращий Манчестер Юнайтед. Плюс статистика показує, що в кожному з трьох поєдинків, де ці команди зустрічались, було як мінімум 3 голи. Так, рік тому МЮ також був не в найкращій формі, але це не завадило їм обіграти Брентфорд 3:1 та 3:0. Подивимось як буде цього разу)

  2. Щось мені здається, що Лиси не дадуть забити 2 у свої ворота
    А прогноз на МЮ здійсниться за рахунок того, що МЮ всуне 4 м’ячі 🙂

    • Арсенал зараз на ходу, цього літа оформили прекрасні трансфери, які вже починають себе виправдовувати. Команда демонструвала класну гру у передсезонних матчах з топ-суперниками типу Челсі чи Севілії. Гадаю, що в цьому сезоні реально можуть вийти в ЛЧ. Не думаю, що вдома виникнуть проблеми з Лестером

Залишити відповідь

10 + 15 =